• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sanayi sicil belgesi

Nermin Tuğralı

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
25 Ocak 2012
merhaba arkadaşlar,

ötl lisansı için istenen belgelerden olan sanayi sicil belgesini nasıl alacağız? nereye başvurmamız gerekiyor? bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum
 
Selamlar,

Sansic B formu olarak adlandırılmıştır. Firmanın bir önceki yıla ait faaliyetlerinin bildirildiği formdur.
* Yıllık İşletme Cetveli her yılın başından itibaren Nisan ayı sonuna kadar verilmesi zorunludur.
Yıllık İşletme Cetveli Sansic B Formu doldurularak doğrudan bir dilekçe ekinde üretim yerinin bulunduğu İl’in Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğüne verilir veya taahhütlü olarak gönderilir. Ya da elektronik ortamda
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden e – hizmetlerimiz - Yıllık İşletme Cetveli işlemleri menüsü kullanılarak işletme sahibi veya yetkilendirdiği kişi tarafından verilir.

Bir göz atın derim...
 
@nermin

merhabalar, öta 'larda makine türü üretim işi yapabileceğiniz bir ekipman olmadığı için, kapasite raporu alamadığınızı belirten belge iş akış şeması ile bulunduğunuz ilin sanayi ve ticaret müdürlüğüne dilekçe ile başvuru yapın. muafiyet - kapsam dışı yazını alın.

sanayi sicil belgesi işletmesinde üretim için kullandığı makinesi olan firmalara verilmektedir. Zaten makinesi olan üretim yapanlara kapasite raporu verildiğinden sanayi ve ticaret il müdürlüğü sanayi sicil belgesi vermektedir. bunun dışında öta gibi geri kazanım yapmayan, üretim yapmayan tesisler kapsam dışı yazısı almaktadırlar.
 
@nermin

:) önemli olan nokta makine ile işlem yapmanız. makine ile işlem yapmanızı müdürlük sanayi sicile tabi olarak değerlendirmekte.
 
teşekkür ederim Kaan Bey, ötl geri dönüşümü fiziksel kırmayla granül ve çelik tel elde etme işlemi olacak. yani kırma makinelerimiz var. buna göre kapasite raporumuz çıktıktan sonra sanayi sicil belgesi için başvuru yapacağız sanırım...
 
@Nermin Tuğralı
Nermin hanım siz sanayi sicil belgesini aldınız mı? aldıysanız nasıl aldınız yardımcı olursanız sevinirim.
 
İyi günler , çalışmakta olduğum firmaya şöyle bir mail geldi bununla ilgili yardımcı olabilir misiniz ?
6948 Sayılı Sanayi Sicil Kanunu gereği Sanayi Siciline kayıtlı işletmelerin, 2016 yılına ait faaliyetlerinin yer aldığı Yıllık İşletme Cetvelini 30 Nisan 2017 tarihi saat 24:00'e kadar vermeleri zorunludur. Yıllık İşletme Cetvelini vermeyen işletmeler hakkında İdari para cezası uygulanacaktır.
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı web sayfası (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) e-hizmetler bölümünde bulunan Sanayi Sicil Bilgi sistemini (
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
) kullanarak işlemlerinizi yapınız. Son günlerde yaşanabilecek olan yığılmalar nedeniyle bilgi girişlerinde sorun yaşamamanız açısından işlemlerinizi son güne bırakmamanız önem arz etmektedir.
@irfan dallı @Nermin Tuğralı @KaanDogukan @Okan Öztürk @Nermin Tuğralı
 
@okyanus35
Okyanus hanım sanayi sicil müdürlüğü internet sitesine giriyorsunuz ve orada kullanıcı kodu ve şifre ile girerek gerekli bilgileri dolduruyorsunuz.
 
Üst