• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sizce sorun olur mu?

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Organize Sanayi Bölgesinde bir Tekstil Fabrikası var.

Aynı şekilde Organize Sanayi Bölgesinde kimyasal üretim yapan bir fabrika var.

Tekstil Fabrikası, Kimyasal Fabrikasından HİDROSÜLFİT alıyor. HİDROSÜLFİTİN BOŞ METAL TENEKELERİ Tekstil Fabrikasında kalıyor.

Kimyasal Fabrika BUNDAN SONRA GETİRDİKLERİ ÜRÜNLERİN BOŞLARINI DA ALIP GİDECEKLER AMA LİSANSLARI YOK SADECE İADE FATURASI KESECEKLER.

Bi sorun olur mu sizce?
 
sıkıntı olacağını sanmıyorum çünkü firma size bir ürün getiriyor kullandıktan sonra boşunu geri alıyor yani o tenekeler sizin atığınız olmuyor
 
Bence sorun olur çünkü tekstil fabrikası boş tenekeleri lisanslı firmaya vermelidir. Birde kimyasal fabrikada lisans var mı? Şöyle düşün lisansa gerek olmayan iki firma alışveriş yapıyor ve ambalaj atığı çıkıyor ve karşı firma bunu geri almak istiyor. Aynı hesap.
 
yani bunu depozito olarak düşünün aldım kullandım geri verdim ayrıca fabrikanın hangi lisansa sahip olması gerekiyor onu anlamadım
 
anladığım kadarıyla firma bertarafçı değil yani kimyasal ürün üreten bir firma. örneğin hastanelere medikal gaz satan firmaları düşünün adam tüpü getiriyor bitince boşu alıp dolusunun getiriyor yani sizin düşüncenize göre o tüplerin basınçlı kap atığı olarak değerlendirmek gerekiyor
 
olurmu siz bir yere irsaliye keserseniz en geç bir haftaya fatura kesmeniz gerekiyor

sevk irsaliyesi bir yere bir atık veya malzeme taşınacagı zaman genelde firmalar sevk irsaliyesinden sonra en geç 1 hafta içinde fatura kesmek zorunda deniz bey
 
Sözleşmenin avantajı şudur; il çevre veya bakanlıktan denetime gelindiğinde sözleşme gösterilir ve sizin o firmayla aranızdaki resmiyet somutlaşmış olur. Yoksa sadece iadeyle alakalı irsaliye olursa alıcı firma benim bundan haberim yoktur diyebilir.
 
Üst