sprey kutuları

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar size de danışmak istedim. Üretimde kullandığımız yapıştırıcı spreylerin bazı markalarının üzerinde tehlikeli atık işareti bulunmakta bunları tehlikeli atık olarak gönderiyorum. Bazı markalarda ise tehlikeli atık işareti veya yazısı bulunmamaktadır. Bu sprey kutularını tehlikeli atık olarak göndermeyip metal atık olarak gönderebilirmiyim?

Üyeler Görebilir
MSDS formları vardır kullandığınız spreylerin bunlara bakarsanız daha net bilgi alabilrsiniz. Tehlikeli madde işareti olmayan kutu için firmanın ihmalide söz konusu olabilir. Bu nedenle kesin bir kanıya varmak bence doğru değildir.

Üyeler Görebilir
arkadaşlar boş metal sprey kutularını tehlikeli atık olarak gönderecektim fakat iki şirket ayrı kodlarla teklif verdi. Biri 15 01 10 ile çıkarmayı teklif etti diğeri ise 15 01 11. hangisi ile göndermem doğru olur?

Üyeler Görebilir
Yönetmeliğe göre 15 01 11 Boş basınçlı konteynırları (yapıştırıcıların sprey kutuları vb.), 15 01 10 ise kontamine olmuş ambalajları (boya, tiner, kimyasal tenekeve varillleri, IBC tanklar) ifade eder. Yani 15 01 11 olarak çıkışını yapmalısınız. 15 01 11'leri alan lisanslı firmaları e-izinden görebilirsiniz.

Üyeler Görebilir
15 01 11 kod numaralı boş sprey kutularını alan Bursa ve civarında bildiğiniz lisanslı firmalar var mıdır acaba?
Yardım edebilirseniz çok sevinirim.