• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Staj defteri yazma.

iclal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
8 Haziran 2012
Firma
-
merhaba arkadaslar pamukkale üni. çevre müh. 2.sınıf öğrencisiyim dsi de staj yapıyorum ve staj defterine nasıl baslayacağımı bilmiyorum. daha önce dsi de staj yapan veya defter dolduran varsa yardımcı olursanız sevinirim.
 
dsi de staj yaparken neler yapılıyor bilmiyorum ama işletme yada laboratuvar stajına göre defter çeşitli şekilde yazılabilir...
 
hergün yaptığınız işlemleri not aldığınızı varsayıyorum. içindekiler kısmıyla başlayabilirsiniz. tarih - yapılan işlemleri içeren bir başlık - sayfa numarası ... sonra tarih sırasına göre tek tek neler yaptığınızı yazmak kalıyor. kayda değer birşey yapmadınız diyelim o günü kısa kesersiniz. yada izinliyseniz o günü izinli yazarsınız. böylece staj sınavı olurken bir yerden geçirmedğiniz için hocalar daha iyi yaklaşır.
 
@iclal
lab stajı yapıosan ilk olarak fakültenizde stajları değerlendiren hocanla görüş eğer çok ciddi bir değerlendirme söz konusu değilse hergüne bir deney yerleştir ve deney hakkında detaylı bilgi verip o günün değerlerini ver. genelde deney sayısı staj gün sayısına yetmez. Artan günlerede (bunları stajın ilk günleriymiş göstermek suretiyle) staj yaptığın yerin tanıtımı, varsa tarihçesi, bölümleri vs. gibi konuları dağtıarak bitirebilirsin...
 
günlük gibi düşünebilirsin. gün gün yapılan işleri yaz, işte şuralardan numune alındı, işte günlük debiler işlendi, şu numuneye şu analiz yapıldı, gibi. hergün aynısı olsa bile yaz. başta tesisi tanıt elbet, nerden ne çıkıyor, hangi aletler kullanılıyor, hangi analizler hangi enstrüman ile yapılıyor, hesaplamalar vesaire. bir de okuyacak hocanla konuş "özellikle olsun ya da olmasın" dediği şeyler var mı sor. misal ben tesisin yerleşim planını, numune alınan havuzların fotoğraflarını da koymuştum.
 
@Burak Yeniay
nerdeyse her gün aynı seyi yapıyoruz aynı seyleri yazıp yazmamakta karar veremedim işte.2 hafta oldu baslayalı staja ama başlangıcı yapamadığım için bekliyo baklım :)
 
@MustafaKaptan
fotoğraflar defterde olmıycak ayrı bi cd olcakmış o yüzden defter pek zengin olamıcak :(
 
Üst