• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Staj Defteri :)

miraclesh61

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Haziran 2010
arkadaşlar kocaeli üniversitesi çevre müh .2sınıf öğrenciyim bu dönem laboratuar stajı yapıyorum fakat staj defteri ile ilgili gerekli ne yapacağı falan tam olarak bilmiyorum ve hazır örnek bi staj defterini nasıl bulabilirim bana bu konular hakkında yardım edebilirseniz çok sevinirim iyi paylaşımlar:)
 
Açıkçası örnek staj defterlerinin çok faydalı olduğunu düşünmüyorum hatta birçok kişinin kafasını karıştırmaktan başka birşey yapmıyor. Stajın amacı çalışmak defterin amacıda günlük tutar gibi neyi, nasıl ve neden yaptığınızı yazmak. Örneğin atıksu laboratuvarında staj yapıyorsunuz diyelim. BOI analizi yapacaksınız. 1. BOI nedir niçin yapılır bu analiz sonuçları nerelerde kullanılır bunun hakkında teorik bilgi verirsiniz. 2. Bu analiz nasıl yapılır hangi maddeler kullanılır ne hesaplamalar yapılır nasıl yapılır bunu açıklarsınız. 3. Resimler eklersiniz. Format bu şekilde olunca fazlasıyla yeterli. Birde çoğu kişinin kafasına takılan konu 30 gün ne yazacağımdır. Ne yaptıysanız onu yazın. Örneğin BOI analizini ayın 1 inde 12 sinde 20 sinde yaptıysanız BOI açıklamanızın tarih kısmına bunu bu şekilde yazın. 1-12-20.xx.2010 bu şekidle yazarsanız 30 gününüzün 3 günü eksilir. ve staj defterinizi yazmadan önce defteriniz olsun günlük not tutun. Hatta temize geçmeden önce bir yerlere mutlaka yazın defterde yanlış yazılınca düzeltmeside güç oluyor.
 
Bende ara dönemde lab stajımı yaptım bir tavsiyem olacak, deneyleri yaparken kullandığımız araçların, laboratuvar ortamının ve deneyler esnasındaki değişimlerin fotoğraflarını çektim. Bilgisayar ortamında hazırladığım için direk fotoğrafları ilgili deneylere ekledim vede çok güzel oldu. bilgisayarda yazmıyorsan da çıktı olarak ekleyebilirsin daha özenli ve güzel oluyor.
 
arkadaşlar ben de katı atık bertaraf tesisinde işletme / şantiye stajını yapıyorum. defteri doldurmada izliyebileceğim yol için yardımcı olabilir misiniz ?
 
Arkadaşlar staj defteri doldurmakla ilgili sitede birçok kez mesaj yazıldı. Az incelerseniz faydalı olacaktır. Arama bölümünü kullanabilirsiniz.
 
Nacizane tavsiyem şudur ki :
staj süreniz boyunca günlük olarak yaptıklarınızı not alın; ister dijital ortam, ister bir deftere. staj bitince yaptıklarınızın hepsini bir anda yazmak işinizi oldukça zorlaştıracaktır.
 
öncelikle içindekiler bölümünü oluşturursanız. sayfaları ona göre ayarlarsınız hem işinizde kolaylaşır. bol bol da resim ekleyin
 
@MustafaKaptan

evet böyle bir taslak hazırladım ama konular az yani 30 iş günü dolmuyo :( resimleri ayrı bir cd hazırlıyım dedim. bu gidişle bi konuyu 2 3 güne yayacağım. teşekkürler :)
 
@gülizar onaran

Lab. stajında dediğiniz doğru ama işletme stajında hergün farklı şeyler olabiliyor. İlla teknik konular yazmak zorunda değilsiniz. Önemli olan gerçekten ne yaptığınızı yazın. Mesela işiniz mi yoktu o gün şu şu şu yönetmeliklerini okudum yada ... konusu üzerine araştırma yaptım gibi konularda yazabilirsiniz hatta yaptığınız araştırmadan 1 paragraf özet geçebilirsiniz ben öyle yapmıştım.
 
Ben staj defterlerimi günlük şeklinde yazmamıştım :) Ve kime imzalattıysam herkes çok beğenmişti defterimi :) İsterseniz dosya olarak da buraya yükleyebilirim :) Ben de baştan eeee ben şimdi ne yazıcam bu deftere diye kara kara düşünüp kendimi sıkıntıya soktuydum ama gereksiz sıkıntı yaptığımı yazmaya başlayınca anladım :) Çünkü bir başlayınca arkasından şekilleniveriyor insanın kafasında herşey :) O yüzden fazla sıkıntı yaparak kendinizi telaşeye sokmamanızı öneririm :)

Ama diğer arkadaşların dediği gibi staj boyunca yapılanlara dair bir çok doküman toplayıp da oturmuştum yazmaya :) Resim olsun, deneylerin anlatışları olsun herşeyi ajandama staj boyunca yazmıştım :) Hala arada bakarım o ajandama :) Stajların gerçekten öğrenmek için yapılmasını tavsiye ederim çünkü çok faydasını gördüm ben hevesle bir şeyler öğrenmek için staj yapmanın :) Her ne kadar benden sorumlu olan kişiler bu kadar hevesle staj yapanını görmedim deseler bile ben kimseye kulak asmayıp gidebileceğim her yere gittim :) Şu da bir gerçek kimse gel sana şunu öğreteyim demiyor, demez de. Sen bir şeyler öğrenmek, tecrübe edinmek istiyorsan herkesin peşinden koşacaksın ki öğrenesin bu hayatta. Bir de iyi bir gözlemci olmak gerektiğine inanıyorum.. Bu da benim nacizane düşüncelerim :)
 
@gülizar onaran
Tesisin akım şemalarını çizebilirsiniz, tesiste neler yapıldığını anlatabilirsiniz. Günlük olarak yazmanız gerekmiyorsa benim aklıma ilk olarak gelenler bu şekilde şimdilik :)
 
Üst