Su arıtımı

Üyeler Görebilir
Merhabalar
Bugün işe alındığımı öğrendim ve yapacağım iş ham suyun arıtılması üzerine olacağı söylendi bu konuda kaynak be kuyu suyu olarak araştırma yaptım fakat fazla bilgi edinemedim. Bu konuda yardımcı olabilecek sunular sayfalar biliyorsanız paylaşır mısınız ?

Üyeler Görebilir
Sanırım atık su değil de su arıtımı ile alakalı bir iş. Ham suyun değerlerini ve kullanıma sunulacak suyun değerlerini öğrenerek başlayabilirsiniz. Daha sonra sisteminizdeki ünitelerin hangi parametrelerin arıtımlarında kullanıldıklarını araştırabilirsiniz.

Üyeler Görebilir
Sizin sanırım demineralize su üretimi konusunda arıtımı yapmanız isteniyor.Bu konu ile alakalı internetten gerekli bilgileri bulabilirisiniz.

Üyeler Görebilir
Öncelikle çalıştığım iş yumuşatma ve ağartma sistemleri üzerine ayrıca kaynak suyunun arıtılması fakat ben araştırma yaptığım zaman yönetmelikte kaynak suyunun DSİ yetki ve sorumluluğunda gizli kalmaktadır yazısı okudum. Bu yüzden araştırmam kısıtlandı. Bilgi sahibi olan varsa yardımcı olabilir mi?

Üyeler Görebilir
su yumuşatma sistemlerinde kum filtre-aktif karbon filtre-iyon değiştirme üniteleri ile çalışılabilir. İşlenen suyun ve üretilen suyun kalitesine göre farklı üniteler eklenebilir ve ya çıkartılabilir. Mesela kazanlara daha az iletkenlik içeren su sağlayabilmek için çalıştığım bir tesiste ters osmoz sistemi de bu bahsettiğim sistemlerine sonuna eklenmişti.

Üyeler Görebilir
Yumuşak su sistemlerinde reçine sistemlerinden faydanabilirsiniz.Katyonik reçineler kullanılarak reçineleri NACI (sofra tuzu) ile rejenere yapılarak su içersindeki suya sertlik veren Ca ve Mg iyonlarını sudan alıp yerine reçinede bulunan NA iyonunu suya vererek suyu yumuşatabilirsiniz.