Su verimliliği yönetmeliği?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (1358)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba su verimliliği yönetmeliğini okudum ancak aklıma bir madde takıldı. Fabrikamız bu yönetmelik kapsamına girmiyor, EK-1 VE EK-2'de değiliz ancak yönetmeliğin sonunda yazan geçici maddede ''Su verimliliği sistemi kurmakla yükümlü olmayan su kullanıcıları Bakanlığın talep ettiği su kullanım verilerini Bakanlığın belirlediği format ve yöntemle bildirmekle yükümlüdür'' maddesinde anlatılmak istenen nedir? Dahil olmasak bile su tüketimimizi mi bildireceğiz bildireceksek nereye? Format nerededir? Bu arada üretim için su tüketimimiz de yok aslında sadece şebeke suyundan buharlaştırma için küçük kazana biraz su alıyoruz o kadar. Onun dışında tuvalet, lavabo, yemekhane için kullanım var. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
sema yaşarYönetmeliğe tekrar bakınca evet.

Ek-1'e baktığınızda 18 ay süreniz var. Yeşil Belge için verilen süreden aşağıda. Ek belgede yer alan NACE Kodlarında da düzenleme yapmışlar. Bunu yönetmeliğe eklemeleri gerekiyor. Örnek vereyim NACE Kodu 27.40 olan tesisler normalde Ek-2 listesinde lakin kitapta gönüllü olarak geçmektedir. Geri kazanım tesisleri Yönetmelik listesinde lakin yeni listede yer almıyor. Bu arkadaşların yeni aldığı uygulamalar mevcut Yönetmeliklerle çelişiyor. Ben Yönetmelik değişikliği beklerim.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Ekleme: Klavuzda da belirtmişler

Saygılarımla.