Su verimliliği yönetmeliği?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (1358)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhaba su verimliliği yönetmeliğini okudum ancak aklıma bir madde takıldı. Fabrikamız bu yönetmelik kapsamına girmiyor, EK-1 VE EK-2'de değiliz ancak yönetmeliğin sonunda yazan geçici maddede ''Su verimliliği sistemi kurmakla yükümlü olmayan su kullanıcıları Bakanlığın talep ettiği su kullanım verilerini Bakanlığın belirlediği format ve yöntemle bildirmekle yükümlüdür'' maddesinde anlatılmak istenen nedir? Dahil olmasak bile su tüketimimizi mi bildireceğiz bildireceksek nereye? Format nerededir? Bu arada üretim için su tüketimimiz de yok aslında sadece şebeke suyundan buharlaştırma için küçük kazana biraz su alıyoruz o kadar. Onun dışında tuvalet, lavabo, yemekhane için kullanım var. Yardımcı olabilecek olan varsa sevinirim.

Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Serhat A.bu hangi kılavuz Serhat bey? Bende okudum endüstriyel rehberi mavi yeşil kafamı karıştırdığı için ama şu cümleyi gözden kaçırdım herhalde "
Organize sanayi bölgeleri, serbest bölgeler, endüstri bölgeleri ile Yönetmelik Ek-2’de yer alanNACE kodları kapsamında üretim yapan, 50 ve üzeri çalışanı bulunan ve her türlü resmi bilgi vebelgelerinde NACE Kodu bilgisi olarak bu kodları ihtiva eden işletmeler;• Yönetmelikte belirtilen sürelerde ve şartlarda su verimliliği sistemini kurmakla ve• Sistemin kurulmasını müteakip önce mavi su verimliliği belgesi için,• Ardından Yönetmelikte belirtilen süreler içerisinde gerekli şartları sağlayarak yeşil suverimliliği belgesi için başvuru yapmakla yükümlüdür.
"

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar günaydın, şuan güncel durum nedir, suverimliliği sitesine girdim ama sanırım elektronik ortamda bir başvuru kısmı yok, evrakları hazırlayıp direk il müdürlüklerine teslim edip o şekildemi başvuru yapacağız.

Üyeler Görebilir
Kenan AtalarMerhaba, Bakanlıkla görüşmüştüm henüz elektronik bir sistem yok,2026 yılı içerisinde sistemin faaliyete geçeceği öngörülmekteymiş. Bu süre içinde başvurular elden veya posta yoluyla kabul edilecekmiş. Başvuru detayları için kılavuzun1.4 kısmına bakmamız gerektiği söylendi.
Fakat yönetmelikte geçen geçici madde(3) kapsamında yükümlülüğü bulunmayan tesisler su kullanım verilerini nerden nasıl bildirecek bunu tam anlamadım .

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Merhabalar
Osb içerisinde bulunan tesisim için, endüstriyel faaliyetler kısmından mavi belge için başvuru sürecine başladık sadece başvuru formu zorunlu belgeler sunulması yeterli mi ? Hiç başvuran oldu mu ?

Üyeler Görebilir
Merhabalar benimde bir sorum olacak;
Biz 50 çalışan üstü endüstriyel bir tesisiz, NACE kapsamına da giriyoruz. Yönetmeliği okuduğumda yeşil belge zorunluluğu vardı sadece ama mavi almadan geçiş olmaz herhalde. 2026 yılının haziran ayına kadar vaktimiz var, sormak istediğim şudur: her halükarda ben il müdürlüğüne MAVİ BELGE İÇİN başvuruda bulunacağım doğru mu?

Üyeler Görebilir