Su verimliliği yönetmeliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (11ed)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar, su verimliliği yönetmeliği kapsamında;
Ek-2’de yer alan NACE Kodları kapsamında faaliyetler

(50 ve üzeri çalışanı bulunanlar) nace kodu giren ve 50 çalışan üstü ek-1

sadece nace kodu uyan- ek-2 kapsamında mı değerlendirilecek. önce mavi sonra 5 yıl içerisinde yeşil belge başvurusu diyor. bu konu ile ilgili net açıklama yapacak biri var mı? 6 aylık bi süreç kaldı

Üyeler Görebilir
Anonim (11ed)
Forumumuzda bir başlık var. Normalde yönetmelikte yer alan NACE kodlu (İlk iki kod esas alınmıştır) 50 çalışan üstü olan firmalar önce Mavi sonra Yeşil alacaklar. 6 ay süresi olan Mavi Belge için gereklilikler. Sarfiyatınızı belirlemek, ilerde bahsedeceğimiz klavuzda yapılanları yapmak, 3 personel belirlemek, herkese eğitim vermek gibi.

Yönetmelik yayımı sonrasını izleyen Mart ayı NACE kodları güncellendi. Firmaların kodları değişti.

suverimliligi.gov.tr üzerinden habersiz bir şekilde klavuz yayınladılar. Habersiz dedim normalde SYGM üzerinden duyurmalılardı (Ocak ayı 2. Haftası duyurdular)

Yayınlanan klavuzda kapsamda olan bazı tesisler gönüllü olarak sınıflandırılmış. Yönetmelik içinde gözüküyor ama klavuzda siz gönüllüsünüz denmiş lakin Yönetmelik ayrım yapmıyor. Klavuzda gözükmeyip Yönetmelikte olan kodlar var.

Endüstriyel dışında Kamu Kurumlarından girdim bu işe. Oraya da Yönetmelikte olmayan 50 kişi eklenmiş. İlginç olaylar oluşacak.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…