Su verimliliği yönetmeliği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Anonim (11ed)
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Üyeler Görebilir
Merhabalar, su verimliliği yönetmeliği kapsamında;
Ek-2’de yer alan NACE Kodları kapsamında faaliyetler

(50 ve üzeri çalışanı bulunanlar) nace kodu giren ve 50 çalışan üstü ek-1

sadece nace kodu uyan- ek-2 kapsamında mı değerlendirilecek. önce mavi sonra 5 yıl içerisinde yeşil belge başvurusu diyor. bu konu ile ilgili net açıklama yapacak biri var mı? 6 aylık bi süreç kaldı

Üyeler Görebilir
Anonim (11ed)
Forumumuzda bir başlık var. Normalde yönetmelikte yer alan NACE kodlu (İlk iki kod esas alınmıştır) 50 çalışan üstü olan firmalar önce Mavi sonra Yeşil alacaklar. 6 ay süresi olan Mavi Belge için gereklilikler. Sarfiyatınızı belirlemek, ilerde bahsedeceğimiz klavuzda yapılanları yapmak, 3 personel belirlemek, herkese eğitim vermek gibi.

Yönetmelik yayımı sonrasını izleyen Mart ayı NACE kodları güncellendi. Firmaların kodları değişti.

suverimliligi.gov.tr üzerinden habersiz bir şekilde klavuz yayınladılar. Habersiz dedim normalde SYGM üzerinden duyurmalılardı (Ocak ayı 2. Haftası duyurdular)

Yayınlanan klavuzda kapsamda olan bazı tesisler gönüllü olarak sınıflandırılmış. Yönetmelik içinde gözüküyor ama klavuzda siz gönüllüsünüz denmiş lakin Yönetmelik ayrım yapmıyor. Klavuzda gözükmeyip Yönetmelikte olan kodlar var.

Endüstriyel dışında Kamu Kurumlarından girdim bu işe. Oraya da Yönetmelikte olmayan 50 kişi eklenmiş. İlginç olaylar oluşacak.

Saygılarımla.

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar gönderen oldumu ? mavi belge için kargo ile mi ? Gönderilecek bakanlığa

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Anonim (11ed)Normalde başvurunuzu yapmış olmanız ve sürecin bitmesi gerekiyor. Bu benim görüşüm. Ben bir uzatma bekliyorum. Özel sektör iseniz Kurumun herhangi bir cezai müeyyide hakkı şahsi görüşüm bulunmuyor. Kamudaysanız idari veya fantezi gözükse de adli süreç yaşayabilirsiniz.

Yönetmelik eklerinde sistem kurulumunun tamamlanma süresi olarak verilen süreler yazmaktadır başvuru değil.

Üyeler Görebilir
ben çevre danışmanıyım, firmalarıma süreci başlattım ancak her şey hızlı ilerlemiyor malesef o yüzden endişeliyim, bu ay başvuruları göndermeyi planlıyorum. Onaylanan başvuran var mı acaba hiç?

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba
Su verimliliğinde kapasite raporundaki nace kodu mu dikkate alınacak?

Üyeler Görebilir
Su verimliliği süreçlerini mevcut danışmanlık hizmeti içerisinde çevre danışmanı mı yürütmeli yoksa ayrı bir ücretlendirme ile danışmanlık verilmeli yada başka bir yerden alınmalı mı?

Üyeler Görebilir
Anonim (4c8f)İlgili Bakanlık bu konuda bizim Bakanlığımız gibi değil usul esaslarında esnek davranmış durumda. İlgili hizmet Çevre Kanunu faaliyetinde sayılmadığından Çevre Danışmanı tarafından yürütülmesi zorunluluğu yoktur diyelim ki talep edildi ben danışmanlık şirketi sahibi olsam fazladan ücret talep ederim.

Başka yerden danışmanlık alınmasını engelleyen herhangi bir mevzuat yine bulunmamaktadır lakin piyasada asgari ücretin yarısı-asgari ücret bandında bile eğitimler mevcut olup bu eğitimlere eğer sırf başvuru amacıyla almak istiyorsanız gereksiz olduğu görüşündeyim.

Eğitim konusunda dışardan bir firma veya firma içerisindeki personelce verilebilen başvuru kapsamında verilmesi gereken eğitimler mevcut. Bu eğitimleri dışardan farklı birinden alacaksanız farklı firma düşünebilirsiniz lakin ilgili kişi su sektöründe 3 yıl tecrübeli olmalı.

İlk zamanlarda personelin geçici/sürekli olmasına bakmaksızın konuda yetkin olması yeterli olduğu hakkında sözlü görüşüm vardı.

Bir ekleme yapayım: Su Kanunu çıkarsa ve kapsamda Çevre Mühendisini ele alan bir düzenleme çıkarsa o zaman Danışmanlık Firmaları bünyesindeki Çevre Mühendisi muhtemelen mevzuat kapsamında dışarda kalacağından yeni personel istihdamı sağlanmak mecburiyetindedir.