Su verimliliği

Üyeler Görebilir
Merhaba

Su verimliliği konusunda sormak istediğin bir konu var yardım edebilen olursa sevinirim. Ek2 de endüstriyel faaliyet gösteretesis için nace kodu uymasına rağmen 50 kişi altıysa yinede tabi mi muaf mı anlayamadım. Teşekkürler.

Üyeler Görebilir
ben başvuru yaptım ama henüz bir ses seda yok

Üyeler Görebilir
Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar, sistem ne zaman açılıcak acaba? kargo süreci vs evrak kayıtta sıkıntı oluşturmaz mı? son başvuru süreci yaklaştı, başvuru sistemi hala yok.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar berhaba , çevre danışmanıyım fakat firmamız su verimliliği adına herhangi bir çalışma yapmadı ama danışmanlığını yaptığımız firmalardan Çevre Mühendisi yapması gerekiyor diye bir ibare var burada bir yükümlülüğümüz olmadığını düşünüyorum bu konuda nasıl yönlendirmeliyim firmalarımı, bir de 3 aylık sgk dökümünde firmamda kişi sayısında azalma olmuştur 70 kişiden 35 kişiye düşmüştür. Klavuza göre Nace kodunda yükümlü olarak görünmektedir. Sadece elimizde sgk verileri var bu kapasite raporumuz güncellenmedi çalısan kişi sayısında 70 kişi görünmektedir. Bu durumdada yükümlü olur muyuz ?

Üyeler Görebilir
müge.duSondan başlayalım SYGM mevcut durumunuza bakıyor. Bu konuda İlimizdeki bilgilendirme toplantısında bizzat soru soruldu. Yükümlü olmanız için güncelde 50 kişi olması gerekir, kapasite raporunuz 50 kişi geçse bile. Hatta hatırlıyorum kapasitede sorudaki firma da 70 kişilik bir kapasite raporuna sahip idi. Şu an değilsiniz diyebilirim.

Daha önce benzer soruda danışman olup bu işi yapacaksanız bedavaya yapmayın önerim vardı lakin eğer yapmak istemiyorsanız mevzuatta hakkınız ve olması gerekendir, Su Verimliliği Yönetmeliği çevre mevzuatında değildir bu nedenle sorumluluğumuz değildir diyerek yönlendirme yapmalısınız. Sübuta erdirmek için Su Verimliliği Yönetmeliği dayanaklarında 1 sayılı CBK Madde 97 olmadığını (ÇŞİDB) 2872 sayılı Kanuna atıfta bulunulmadığını, mevzuatın TOB bünyesinde olduğunu, TOB veya başka Bakanlık faaliyetlerinden, çevre mevzuatı dışında Bakanlık sorumluluğu olan faaliyetlerden bile sorumlu olmadığınızı ve mevzuat dışında danışmanlık halinde ceza alabileceğinizi belirtebilirsiniz. Hala ısrar ediliyorsa Çevre ile Temiz Su İşlerinin 2011 yılında ayrıldığını bile belirtebilirsiniz.

Saygılarımla.