• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Sulak alan faaliyet izin belgesi

Özlem BAKİ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
31 Ağustos 2010
Merhaba..Danışmanlığını yaptığımız hazır beton,kırma eleme tesislerine ve taş ocağına Orman ve Su işleri Müdürlüğünden "Sulak Alan Faaliyeti İzin Belgesi" almaları gerektiğine dair bir yazı gelmiş.Müdürlüğü arayıp sorduklarında çevre danışmanınıza verin onlar alıyor bu izinleri denilmiş ve onlarda bize verdiler yazıyı.Konuyla ilgili daha önce çalışma yapan ya da ne olduğu hakkında bir fikri olan var mı?
 
sulak alanların kontrolü yönetmeliği Ek-2 başvuru formunu doldurup müdürlüge başvuru yapacaksınız. onlar bakanlığa yazarak izin belgenizi veriyorlar. yaklaşık 1-1,5 ay sürüyor.
 
arif bey teşekkürler..daha önce böyle bir uygulamayla karşılaşmamıştım...başvuru formu ve başvuru ücretinden başka bir şey söz konusu mudur acaba?tesislere bununla ilgili bir problem çıkarırlar mı?
 
hayır dekont ve başvuru formu yeterli. yalnız formu proje tanıtım dosyasındaki taahhütlere (çalışma alanı koordinatları, atık bertarafı vs.) göre uygun doldurunuz. farklı bir problem çıkacağını sanmıyorum.
 
Sulak alan faaliyet izin belgesine aralıkta başvuru yaptım şubatta elime geçti. sorun çıkartabilirler çünkü saha denetimine geliyorlar. beton santrali çöktürme havuzu, suyu ne yaptığınız, akarsuya uzaklığınız vb vb önemli şeyler. beton santrali için 2500 tl gibi bir masrafı var. birde formu doldurup santralin diğer çevre izinelrini eklerseniz sorunsuz şekilde alırsınız.
 
@nupelda_

Faaliyet yerinin koordinatlı olarak işlendiği renkli 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita,**
Alana ait varsa ruhsat ve izin belgeleri,
Faaliyet alanına ait güncel fotoğraflar,
Taahhütname**
(bence sadece ** 'lılar olsa yeterli ama formun ekinde bunlar belirtilmiş.)

Bunları doldurulan ek-2 formunun ekleri olarak ilgili kuruma gönderiyorsunuz onlar incelemelerini (tesise gelip inceleme yapacaklar) yaptıktan sonra faturayı gönderiyorlar ödemeyi yapıyorsunuz neticede yaklaşık 1,5 - 2 ay içerisinde belgeniz çıkıyor.
Burda dikkat edilecek hususlar;
1.
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
burdaki tarife artık geçerli değil eskiden tesis ayırmaksızın form ücreti 1500 liraydı . bu ücretlendirme 2012 den itibaren değişerek her sektöre özgü hektar bazlı ücretlendirmeye geçildi 2013 yılı için geçerli tarife ise şöyle
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

2. ücretlendirme hektar başı olduğu için etki alanı belirlenirken ruhsat alanını baz almayınız yoksa çok ucuk rakamlar çıkar , yani kalkıp şantiye binasını falan hesaba katmayın .

Birde belgeyi daha önce almış 2 yıllık süresi dolmuş tekrardan başvuru yapacak olanlara % 50 indirim sağlıyorlar ücret konusunda.
 
Teşekkürler Recep Bey,bilgileriniz için...yalnız -varsa ruhsat- ibaresi aklımı karıştırmıştı...fabrikanın ruhsatı olmadığı için sormuştum.

@oseflek
Ruhsat.tapu,arazi kullanım belgesi vs gibi başka belgeler istemediler mi acaba ?
 
Sulak Alanlanlar ilgili izin belgesi almak için ekteki başvuru formu dolduruluyor ve
1- Sulak Alan Faaliyeti İzin Belgesi Başvuru Formu (Yukarıda Belirtilen Formata Uygun),
2- Faaliyet yerinin koordinatlı olarak işlendiği renkli 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita,
3- Alana ait varsa ruhsat ve izin belgeleri,
4- Faaliyet alanına ait güncel fotoğraflar,
5- Taahhütname

İsteniyor diye biliyorum
 

Ekli dosyalar

  • Sulak Alan Faaliyet Başvuru Formu (1).doc
    84.5 KB · Görüntüleme: 82
@CMNet Okuru Bahar


- ilk mesajda da belirttiğim gibi 1,5 - 2 ay sürebilir diye bir bilgi verildi. tabi illerdeki ilgili birimin hassasiyetine göre bu süre değişebilir. ama 1 gün olayı imkansız :)
- istenilen belgeler konusunda ise Erzurum Orman Su ..
*Sulak Alan Faaliyeti İzin Belgesi Başvuru Formu
*Faaliyet yerinin koordinatlı olarak işlendiği renkli 1/25.000 ölçekli topoğrafik harita
*Taahhütname
*Dilekçe
istedi sadece fotoğrag veya ruhsat ile ilgili bir talep olmadı bilginize .
 
Asfalt Plent tesisimiz ile ilgili ÇED muaf. görüşü esnasında Sulak Alanlar Yönetmeliğine görüş istedi il çevre müd. ve buna istinaden de o ilde ki şube müd. ne başvuru yapacağım. Ancak tesis belediye mücavir alan içerisinde kaldığı için bunu belediye verecek diye bir bilgi aldım. Madde şu;
"Mevsimsel ve daimi akarsuların belediye mücavir alanı içerisinde kalan bölümlerinde Genel Müdürlük uygun görüşü alınarak tüm faaliyetlerin izni ve kontrolü ilgili belediyelerce gerçekleştirilir."
Bu noktadan sonra ki süreç nasıl oluyor acaba?
 
@Özgür ANAÇ
Şöyle bir şey yapabilirsiniz: Bölge müdürlüğüne yazılı olarak başvuru yapıp, belirtmiş oldukları şekilde yazacakları yanıt ile ilgili belediyeye belge için başvuruda bulunursunuz.
 
@Özgür ANAÇ
Bölge müdürlüğüne başvuru formu ile başvuruda bulunduğunuzda, tesisinizi genel olarak incelemek adına bir ziyaret gerçekleşiyor. Evraklarda herhangi bir problem yok ise başvurunuz değerlendirmek üzere bakanlığa gönderiliyor. Başvuru değerlendirme süreci online olarak yürütülüyor(bölge müdürlüğü tarafından).
 
Üst