• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Suriye

Kadir Ünal

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
10 Mart 2012
Firma
Dema Makina (TÜPRAŞ)
Günler önce keşif uçağımız Suriye tarafından sınır ihlali denerek düşürülüyor. Suriye den açıklama "alçak uçuş yaptı, tanımlayamadık, israil uçağı sandık vs. vs." şeklinde oluyor ve akdenizde arama kurtarma çalışmalarında bize yardımcı oluyorlar. Çok zaman geçmeden Suriye sınırlarına asker yığmaya başlıyor, Türkiye sınırından çıplak gözle görülebilecek boyutlardaki pkk bayrağının dikilmesine göz yumuyor. Suriyenin bilmem ne karakolundaki tankları namlulatını Türkiye ye çeviriyor. Suriye neyine (yada kime) güveniyor ? Yada biz nasıl bir oyunun içindeyiz?
 
Mantık şu dünya rezervleri bitmek üzere, acilen insan sayısı azaltılmalı... 3. Dünya Savaşı üzerimizden oynanıyor mu bilemiyorum, çok fazla da yorum yapmaya gerek yok ancak çok fazla sustuğumuzu görüyorum (kastım savaş falan değil). Artık göz yumulmamalı...
 
Yahu o değilde Beşer Esat denirdi eskiden. Kankalar gibi takılırdı başbakanla bu arkadaş. Sonra Beşer Esat oldu sana Beşşar Esed. Kafa tutmalar, hötlenmeler. Ne değişti de böyle olundu?
 
madem konu açıldı.
suriye olayı yerel ya da bölgesel olammakal birlikte Thedor Herz le birlikte hortlayan Büyük İsrail projelerinin günümüz uzantısı olan Büyük Ortadoğu Projesinin tam güdümlü halidir.günümüzda cereyan eden hiç bir olay basit ve plansız değildir.bugün eğer pekaka denilen bir bela ülkemize musibet olmuş veya ettirilmişse kesinlikle bu denklem içeirisindedir.Ab-d boşuna Afganistan Irak a demokrasi götürmedi!kuzey afrika da yoktan yere bahar havaları estirilmedi.eğer suriye olayı da israil önünde bir engelse bu bir önce devrilmeli ve büyük israile giden tüm kapılar ardına dek açılmalıdır.günümüz emperyalizmi artık romantik havalardan insan haklarından hümanizm kokusundan ve yaşasın halkalrın kardeşleri safsatasıyla ilerlemektedir.Halklar zaten doğal olarak kardeştir.ama önce kırdır sonra barıştır ya da böl parçala yönetle kimse kimsenin hakkında değil sahip olduğu toprak veya zengin kaynaklarının derdindedir.buna karşı bir alınırsa bunun karşısında bir beyanatın olursa en azından kendi ülkem vatandaşların bazında faşist ilan edilebiliyorsun.sonra herkes birbirine olmadık yaftalar yakıştırmalar la tam da bu planın böl parçala yönet denkleminin bilinmezliklerini birden çözümlü hale getiriyor.

suriye olayları tam bu çerçevededir.nedn Türkiye ile dalaştırılıyor. durduk yere değil mi hayır. kensinlikle rastlantı değil.Büyük ortadoğu Projesinin eş başkanı olduğumuza (!) göre Türkiye üsütüne düşeni bir uçakla iki değerli pilotla feda etmekle işe koyulması işten bile değildir.

bu arada hiçbir şey üretmeyen tamamen kumandalarının yönlendirmesiyle hayatlarını sürüdren Arap kardeşlerimizde kendi rolllerini de oynamakta ve Müslümanlar kırılmakta yok olmakta.
 
Bu iş ne için yapıldı ne amaçla yapıldı tam olarak göz kestiremiyorum. Bu konuda çok çeşitli teoriler ortaya koyabiliriz. Sıkıntı şu ki bu olay bir şekilde gerçekleşti uçak düşürüldü, pilotlar kayıp, dünya çalkalanıyor. Peki Türkiye nin bu durumda izlemesi gereken yol nedir? Yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal hesabındayız şu an. Her konuya bir şeyler söyleyen muhalefetimiz bile sustu...
 
"Hiçbir zulüm ve baskı kalmayıncaya ve din yalnız Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Onlar savaşmaya son verecek olurlarsa, artık düşmanlık yalnız zalimlere karşıdır. " (Bakara 193)
 
@TaLHa

Üsatad ya zalim olan dünyanın tamamıysa? Zulümü yapan benim dinimden. Olmadık mecralara kanan yine benim dinimden.
 
@TaLHa
Nusayriden ötürü yada başka herhangi bir sebeple Suriye ye girmemiz diğer düşmanlarımızın da isteği. Yapmamız gereken aynı zamanda yapmamamız gereken şey. Böyle bir durumda nasıl tavır alınır?
 
Arkadaşlar bu olaydan üçüncü dünya savaşı falan çıkmaz bence.Artık topla tüfekle savaş geçerliliğini yitiriyor.Şimdi kültürel ve psikolojik savaş söz konusu.Baktı Amerika B.O.P.u savaşla zor gerçekleştirecek,Irak'a Afganistan'a saplandığı gibi diğer ülkelerdede sıkıntı yaşayacak.En iyisi bir iç karmaşa çıkaralım,Arapların ağzına özgürlük demokrasi balı çalalım yine başlarına kontrolümüz altında yeni adamlar getirelim.Birde bu devletlerin başına model aldığı bir abi devlet koyalım.Bu abi devlet ekonomisi iyi,müslüman kardeşlerine sahip çıkan,ılımlı diyalogçu İslamın yoğun yaşandığı bir ülke olmalı.Her isyanda protestoda bu ülkenin bayrağı açılmalı,liderine lider gözüyle bakılmalı.Bu abi devlet B.O.P. un eş başkanı olmalı ki ateşi maşayla tutabilelim.Tabi abi devlet olmanın da bir bedeli var.Bölgesindeki ve kendi içindeki problemleri çözmeli gerekirse taviz verilmeli.Kuzey Irak'ta kurulacak Kürt Devletine göz yummak,kendi içinde özerkliğin yolunu açmak ki bu bölünmeninde başlangıcı olacaktır.Suriye'de işler kötü gittiğinde kabadayılık yapmak gibi.Suriyeyle savaş çıkar mı peki?Bence müslüman bir devletle savaş abi devlet imajını zedeleyecektir.Bence Türkiye'nin yapabileceği diplomatik baskı,muhaliflere el altından askeri desteğin ötesine geçemeyecek,geçmemesi lazım.Ben Türküm,siyonist B.O.P. projesi için askerimin bir damla kanının akmasına razı olmam!!!
 
Senin dediğin şekilde ilerleyen bir sistemde suriyeye girmek abi devlet imajını zedelemez çünki diğer müslüman devletler yanında olacaklardır. Girersek BOP için girmiş olacağız girmezsek dünyada büyük prestij kaybımız olacak yanı sıra suriyede zulüm devam edecek .
 
Üst