• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat beyan

ummuhandgn

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
21 Mayıs 2015
Firma
Eren holding
Arkadaslar toplama ayirma tesisiyiz sedece belgemiz var daha lisans almadık bizim atik ambalaj beyanı her ay yapmamız gerekiyor mu ve nereden yapacağım ?
 
@ummuhandgn
Kolay gelsin. Ambalaj atığı beyanını
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
adresinden yapabilirsiniz. Eğer Geçici Faaliyet Belgesi(GFB) aldıysanız yine beyan yapmak zorundasınız. Örneğin; GFB'yi 13 temmuzda aldınız ve firmanız ambalaj atığı 14 temmuzdan itibaren almaya başladı. Siz atık ambalaj sistemine giriş yaparak beyanlarınızı yapmaya başlayabilirsiniz.
 
bizim sadece toplama ve ayırma belgemiz mevcut yinede ek 7 beyanını bu dediğiniz adresten yapmam gerekiyor mu ?
 
galiba ambalaj beyanı için şifre farklı yeniden nasıl şifre alabilirim il müdürlüğüne gitmeden dilekçe yazıp kargolasam olur mu ?
 
@ummuhandgn
Atık ambalaj beyanı için bu adresten yapılması lazım. Kullanıcı kodu ve şifre talebinde bulundunuz mu? Eğer yoksa ben size dilekçe örneği göndereyim. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne sizin kendiniz götürmeniz gerekli.
 
Estafurullah Olgaç bey, ben sektörü değiştirdim artık ÖTA-Metal sektöründeyim :)
 
bi konuda kafam karışıyor üstatlar :) Ambalaj atığı Toplama Ayırma farklı belge, Tehlikesiz Atık Toplama Ayırma farklı belgedir. Ambalaj atıkların beyanları aylık yapılıyor... Tehlikesiz atıkların beyanları yok diye biliyorum doğru mudur ?
 
@Ferhat Bağaç
Şimdi Ferhatım, Ambalaj atığı toplama ayırma lisansı ile tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi farklı. Tehlikesiz atık toplama ayırma yapmak isteyen bir firma dilekçe ile dilekçenin ekinde vergi levhası, iş akım şeması, atık kodları vb ekleyerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne müracaat ediyorsun ve sonra para yatırdıktan sonra sana bu belgeyi veriyorlar. Ama ambalaj atığı toplama ayırma lisansında GFB'ye başvuru yapıyorsun tabi başvuruda ÇED Belgesi,kapasite raporu İl Müdürlüğü Uygunluk yazısı İş akım şeması ve proses özeti,sicil gazetesi isteniliyor. Bunları yükledikten sonra Çevre izin ve Lisansına müracaat ediyorsun. İzin lisans işlemlerinde teknik uygunluk raporu, ambalaj atığı onay yazısı veriliyor. Bu şekilde süreç işliyor. Aslında beyanları aylık yapmak daha iyidir. Benim şahsi düşüncem bilgisayarında excel dosyasında beyanlarını bulunduracaksın:)
 
üstadım bunu biliyorum en azından şimdi biri lisans diğeri bir belgedir onu öğrenmiş oldum :) Tehlikesiz atıkların sadece excell de bulunması yeterlidir ama Ambalaj atıkların ise ambalajatık sisteminden bildirimi yapılması gerekir diyorsun bu mudur olay :)
 
@Ferhat Bağaç
İkinci olayı anlatayım; tehlikesiz atıkları çevre bilgi sisteminden beyan yapıyorsun ama bir ara çevre bilgi sisteminde sıkıntı olduğundan dolayı hem tehlikesiz atıkları hem de ambalaj atıklarını ben kendim excel dosyası hazırlayarak tutardım. Denetime geldiklerinde sistem yok diyelim. Hemen ben kendi hazırlamış olduğum formatı gösteririm.
 
Üst