• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tat ile ilgili soru

@leventygn
Kolay gelsin. Ambalaj atiklari icin tattan tata satış yasaklandı. Siz üretici firmalardan ya da ambalaj atığı cikan yerlerden alabilirsiniz. Ama tehlikesiz atiklarda tat belgesi olan yerlerdende alabilirsiniz yine tehlikesiz atığı cikan yerlerdende alabilirsiniz. Mesela ben kola uretimi yapiyorum ve uretim sirasinda palet veya çuval atıkları çıkıyor. Bunu siz tat belgesi ve/veya lisansiyla alabilirsiniz
 
tehlikesiz atıklarda tat belgesi olan yerlerden alabiliriz demişsiniz peki yönetmelikte veya tebliğde geçiyor mu ona göre firmama gösterme açısından soruyorum
 
@leventygn
Ambalaj atiklari ile ilgili karar yayinlanmisti. Tehlikesiz atikkar icin ise Bazi tehlikesiz atiklarin geri kazanim tebliginde yazmasi gerekiyor. Ona bakalim beraber burada paylasalim.
 
@Olgaç Sürmelihindi Üstadıma katılıyorum, faturasız alımlarda kütle dengeye yansıtamayacağınız için, satışlarınız alışlarınızdan fazla görünecektir(tabi faturasız satıyorsanız o ayrı). Öyle bir durumda da İl Çevre farkederse sıkıntı çıkabilir.
 
TEHLİKESİZ ATIK LİSANSLI TAT ATIĞINI LİSANSLI TATTAN DA ALABİLİR DEDİ @Olgaç Sürmelihindi.BUNUN HAKKINDA YÖNETMELİK TEBLİĞ HİÇ BİŞEY BULAMADIM BAKANLIĞI ARIYORUM AÇAN YOK ZATEN SİSTEME KDS LERİ GİRECEM İLERDE SIKINTI OLURSA NE OLACAK
 
@Sena ÇETİNKAYA
Üstadım merhaba nasılsın. Teşekkür ederim öncelikle. Sena kardeşimin dediği doğru. İlk başlarda hurdacilardan faturasız malzeme alındığında herkes sisteme giriyordu. Ama il cevre bunu engellemek için sistemi değiştirdiler ve fatura yüklenmesini istiyorlar. Bence risk almayın her zaman fatura ile iş yapın. Bu sadece kendi mesleğimizde değil yaşantımızda da gerekli bir şey.

@Olgaç Sürmelihindi
Tat dan tata satış için ise kds sisteminde tehlikesiz atık beyanı yaparken sistem izin veriyordu. Ama bu konuyu yarin bakanlikla görüşüp netlestirelim gerekirse mail atalım.
 
Üst