• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

tat tesisi

Koray Metin

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
14 Temmuz 2011
arkadaşlar tat lisansına sahip ve belediye ile sözleşmesi olan firmayız.yönetmeliğe göre mücavir alan sınırları içerisindeki satış noktaları marketler ambalaj atıklarını bedelsiz olarak vermelidir der.ancak sözleşmeli olduğumuz belediye sınırları içerisinde bulunan bazı marketler atklarını başka firmalara vermekte yada bedel talep etmektedir.her ne kadar yönetmeliği anlatmaya çalışsamda iş yeri sahipleri anlamak istememektedir yani ya bedelli alırsın yada başkasına veririm diyor.şimdi bu işletmeleri belediyeye yada çevre şehircilike bildirirsem onların yaptırımı ne olur.ceza mı yazılır yada baska yollar mı izlenir? Cevaplarsanız sevinirim.şimdiden teşekkurler....
 
24.08.2011 tarihli yönetmelik gereği hiçbir şey yapamazsınız. çünkü yönetmelikte şu ifade yer alıyor.

madde 4;

ee) Satış noktası: Toptan ve/veya perakende olarak ambalajlı ürünlerin satışını yapan iki yüz metrekareden büyük kapalı alana sahip mağaza, market, süpermarket, hipermarket ve benzeri satış yerlerini,.... ifade eder.

yine aynı yönetmelikte şu ifade yer alıyor.

madde 5;

d) Ambalaj atığı üreticileri, ambalaj atıklarını, bağlı bulundukları belediyenin ambalaj atıkları yönetim planına uygun olarak, diğer atıklardan ayrı biriktirmek ve belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür. Ancak, organize sanayi bölgeleri yönetimleri, organize sanayi bölgeleri bünyesinde yer alan sanayi işletmeleri ve diğer sanayi işletmeleri, satış noktaları ve alışveriş merkezleri, belediyenin yönetim sistemi dışında kalan sivil hava ulaşımına açık hava alanları ile bu hava alanları bünyesinde yer alan tüm tesisler, belediye mücavir alan sınırları dışında kalan ambalaj atığı üreticileri 23 üncü maddede belirtilen şartları sağlamaları durumunda, oluşan ambalaj atıklarını çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesisine veya belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verebilirler.

eğer 200m2 nin altındaysa bedelsiz verecekler. aksi halde keyfidir. ancak 200 m2 den küçük yerlere yaptırım uygulayabilirsiniz. böyle bir durumda belediyenin zabıta ekipleri ve varsa çevre mühendisiyle birlikte gidin görüşün tutanak tutun. ve birkaç fotoğrafla birlikte il çevreye basvurun. onlar gerekeni yapacaklardır.
 
madde 23: (2) Apartman, site yönetimleri, okullar, üniversiteler, kamu kurum ve kuruluşları, hastaneler, oteller, lokantalar, büfeler, şehirlerarası otobüs terminalleri, demiryolu istasyonları, limanlar, sağlık kuruluşları, spor kompleksleri, marketler, satış noktaları, iş ve alışveriş merkezleri, stadyumlar gibi ambalaj atığının oluştuğu benzeri yerler, ambalaj atıklarını, oluştuğu noktada belediyenin toplama sistemine bedelsiz vermekle yükümlüdür.

yani bedelsiz vermek zorundalar.bedelsiz vermeleri gerektiğini biliyorum.sadece cezai bi işlem varmı.vermelerini zorluycak bişey.
teşekkurler...
 
Merhaba Arkaaşlar;
Bir sorum olucak .Geri dönüşüm tesislerinde granül makinası bulundurma zorunluluğu varmı (kesme makinesi yeterli değil mi) ilgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.
 
madde 23
(4) Geri kazanılabilir ambalaj ve ambalaj dışı atıkların üreticisi tarafından getirilip bırakılacağı, teknik ve idari detayları Bakanlık tarafından belirlenecek getirme merkezi oluşturan satış noktaları ve alışveriş merkezleri ayrı biriktirilen ambalaj atıklarını oluştuğu noktada çevre lisanslı/geçici faaliyet belgeli toplama ayırma tesislerine veya istemeleri halinde belediyenin toplama sistemine bedelsiz şartı aranmaksızın verirler.

Koray bey 23. madde sadece 2. bentten oluşmamakta.bur da da gerekli şartları sağlayan satış noktası sanayi kuruluşları vb ambalaj atığının yoğun olarak oluştuğu yerlerin maddi kaybını önlemek amaçlı şartları sağlayın satabilirsiniz denilmektedir.

@Rezan

MADDE 29 – (1) Ambalaj atıklarını bir üretim süreci içerisinde orijinal amacı veya başka bir amaç için parçalayan, kıran, presleme hariç boyutlarını küçültmek suretiyle kalitesini ve yoğunluğunu arttıran, organik geri dönüşüm dâhil enerji geri kazanımı hariç olmak üzere yeniden işleme yapan ve benzeri işlemleri uygulayan geri dönüşüm ve/veya geri kazanım tesislerinin........
maddeden anlaşılacağı gibi parçalamak,kırmak vb. geri dönüşüm yapılması olarak kabul edilmekte.
 
200 m2 den küçük ise bedelsiz verecek, büyük ise 23. maddede ki getirme merkezi oluşturmadan satamaz. Ama getirme merkezi ile ilgili bir tanım bulunmuyor. Yakın zamanda bir tebliğ ile yayınlanacağı söylendi (Bakanlık). AAYP niz var ve size vermiyorlar ise belediyeyi araya sokun yasa dışı yaptıklarını fotograflayın daha sonra il müd. resmi yazı ile gönderin. ama takipçisi olmazsanız sonuç çıkmaz.
 
Üst