Tehlikeli atık bertarafı

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba;

Tehlikeli atık bertarafı konusunda lisanlı firmaları bir türlü bulamıyorum. Ya açılmıyo ya hata veriyor. Nerden bulabilirim bu firmaları acaba?

Üyeler Görebilir
@Sinem Yılmaz
Sinem Hanım tesis nerde acaba öğrenebilir miyim? Ben de tehlikeli atık geri kazanım tesisinde çalışıyorum eğer uygun olursa birlikte de çalışabiliriz. Elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

Üyeler Görebilir
tehlikeli atık firmalarna girmek için şu linke giriyorum ancak benden şifre ve kullanıcı kodu istiyor. görebilmek için ne yapmam lazım, şifreleri nerden almam lazım? yardımcı olursanız sevinirim.

Üyeler Görebilir
@V.Yıldırım
Bitümlü atıkların analizini yaptırmanız gerekebilir. Daha önceden bildiğim camyünü üreten bir firmadan bitümlü atık çıkıyordu analize gönderdiler ve tehlikeli sınıfta çıkmıştı.

Üyeler Görebilir
Merhaba
Atık madeni yağ geri dönüşümü yapan bir firmayız.
Tesisten çıkan atıkları bertarafa gönderiyoruz. Bu atıklar için analiz yaptırmamız gerekli midir?
Biraz araştırdım kimi yaptırmak zorunludur diyor. Kimisi bertarafa gidiyorsa gerek yok diyor.
Kesin bir bilgiye ulaşamadım.????????????

Üyeler Görebilir
Alan firmaya bağlı aslında yönetmelikte atık yağı veren firmanın analiz yapması veya verdiği firmanın yaptırması gibi bir ibare yer almaktadır. Örneğin PETDER atık yağları ücretsiz ve kendi analizlerini kullanarak alabiliyor.

Üyeler Görebilir
Tehlikeli atık bertaraf ya da geri kazanım firmaları zaten adı üstünde tehlikeli atık almaları gerektiğinden herhangi bir analiz yaptırılmaya gerek yok. 120109 atık kodu ile bor yağının bertarafa gönderilmesi gibi. Eğer tehlikesiz atık firmasına göndermiş olsaydınız atık koduna göre analiz yapılarak tehlikelilik durumu belirlenecek tehlikeli maddelere analiz yaptırmanız gerekecekti. 120120 metal talaşı gibi.