Tehlikeli atık gecici ara depolama alanı işletme talimatı

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar merhaba
fabrikamızda bulunan tehlikeli atık geçici ara depolama sahasına tabela olarak asmak için işletme talimatı hazırlamam gerekiyor. elinde örnek işletme talimatı olan varsa paylaşabilirmi ?

Üyeler Görebilir
Atık deposu için bir işletme talimatı bulabileceğinizi pek sanmıyorum, atık oluşumundan toplanmasına ve depolanıp, bertarafa gönderilmesine kadar tüm prosesleri kapsayan bir talimat sorarsanız daha fazla kişinin yardımı olacağını düşünüyorum...

Üyeler Görebilir
ben tehlikeli atıkların yönetimi diye bir talimat oluşturdum ve atıkların geçici depolanmasından da burada bahsettm

1. AMAÇ

2. TALİMAT
2.1 ......’den oluşan tehlikeli atıklar, atık kodları ve açıklamaları: (tablo halinde bütün atıklar kodları ve oluşum yerleri)
2.2 Tehlikeli atıkların toplanması, etiketlenmesi, taşınması ve depolanması: (geçici depolama alanına hangi atıklar nasıl taşınarak ve etiketlenerek getirilir, depolama alanındaki kurallar,...)
2.3 Geri kazanım/ bertaraf firmalarının seçimi:(atıklar nerelere gönderilebilir)
2.4 Tehlikeli atıkların geri kazanım/bertaraf firmalarına gönderilmesi: (atıkları gönderirken dikkat edilmesi gerekenler)
2.5 Tehlikeli atıkların yönetiminde uygulanan yönetmelikler: atık pil-akü, tıbbı atık, atık yağ gibi özel tehlikeli atıkların yönetmelikleri, atık yönetimi genel esaslarına ilişkin yönetmelik, tehlikeli atıkların kontrolü yönetmeliklerinin kısaca açıklaması)