• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tehlikeli atıklar i̇çin dökülme kiti

Ayşe Kübra KARADENİZ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Aralık 2021
Şehir
Ankara
Firma
Çevre Danışmanlık
Merhabalar, danışmanı olduğum hastanede tehlikeli atıkların dökülmesi ve saçılması durumunda dökülme kiti kullanmaları gerektiğini söyledim fakat bunun sadece stotoksik ilaçlar için kullanmak istediklerini belirttiler veya az miktarda dökülen bir tehlikeli atıkta kiti açmak istemediklerini söylediler. Çoğu yönetmeliği incelediğim takdirde dökülme kiti ile alakalı bir veriye ulaşamadım konuyla alakalı yardımcı olabilir misiniz?
 
Yönetmelik size olması ya da olmaması gerekeni söyler. Gideceğiniz yol size ait. Malzeme, materyal önermez. Onu siz seçersiniz, ister kullanır ister kullanmazsınız ama günün sonunda çevrenin kirlenmemesi gerekir.

Atık Yönetimi Yönetmeliği Madde 5-ö) "Atıkların toprağa, denizlere, göllere, akarsulara ve benzeri alıcı ortamlara dökülmesi, doğrudan dolgu yapılması ve depolanması suretiyle çevrenin kirletilmesi yasaktır." der.

Atıkların kanalizasyona, toprağa vb yer ulaşmaması için alınacak önlemler size ait. İster dökülme kiti, ister taşma havuzu, ister emici başka malzeme vs. kullanmaz size kalmış.
Umarım faydalı olmuştur.
 
Az miktarda atık döküldüğü zaman atığı neye emdireceklerini öğrenin. Bunun için ne kullanıyorlar atıyorum bez var ona emdiriyoruz diyecekler. O bezi daha sonrasında atık alanına uygun şekilde götürüyorlarsa sorun olmaz. Çünkü Murat beyin de dediği gibi yönetmelikte yöntem yazmıyor illa kit olacak talaş olacak diye.
 
Ayşe Kübra KARADENİZAz miktarda dökülen atıkları mevcut malzemeyle temizleyebiliyorlarsa temizliyorlar ama onları tehlikeli atık olarak atacağımızı söylüyorum. Yardımcı personel ve genelde laboratuvar personeli bunu biliyor. 150202 kodu ile tehlikeli atık bidonuna atıyorlar kullandıkları bezi vs.
Miktar büyüdüyse zaten o kit siz demeden de açılır : ) panikle de aranırsınız ne yapıcaz diye : )
 
Üst