tekstil end. renk giderimi için fenton prosesi kullanan ?

Üyeler Görebilir
Merhaba,

Tekstil end. için bir teklif hazırlıcam fakat proseste koagülasyon, fenton prosesi, ozon sistemleri arasında seçim yapıcam.

ozonla beraber örneğin H2O2 kullanmak istiyorum. Akışım ızgara+dengeleme+koa+floc+DAF+havalandırma+çöktürme+ozon mu olmalı ya da

ızgara+dengeleme+DAF+H2O2+havalandırma+çöktürme+ozon mu? çözemedim bir türlü bu fenton prosesi nasıl kullanılıyor acaba?

tabloda verimleri gösterdim.

a.jpg

Üyeler Görebilir
Fenton prosesle yapılan çalışmalarda, çoğunlukla optimum pH olarak 3 bulunmuştur (Neyens ve Baeyens, 2003) diyor,

Benim atıksuyum pH 12 düşürmek maliyetli olacak o yüzden başka bir yöntem kullanmak gerekli sanırım.

Üyeler Görebilir
Şöyle bir şey yapılabilir mi?

şimdi benim gelen suyumun pH=12 Çıkış pH=6-9
Renk ve COD giderimi yapmak amacım var.

1. coa+floc+aeration+H2O2+çökeltme

giriş değerim ph 12
coa+floc= FeSO4 + asid+ flocculant kullandım diyelim.havalandırma daki bakteriler için ph 7-8 olmalı bu yüzden ph düşürmem gerekicek. ekstra kimyasal masrafımın 1. siydi
havalandırmadan sonra H2O2 çalışma aralığı ph3. bu yüzden 3 ayarlıcam . 2.ekstra masraf
H2O2 ile giderim yaptım diyelim çıkış limitim için ph Yükseklmesi gerek. bu da 3. ekstra masraf oldu değil mi?

bunun yerine 2. çözüm olur mu?

Ozon+havalandırma+çöktürme

burada giriş zaten ph 12
ozon ph 12 de max renk ve COD giderimi yapıyor
havalandırmaya giriş için sadece ph düşürsem 6-9 arasına zaten çıkış limitide sağlıyor.

Sizce burada ozon çıkışta değilde proses başında kullanılır mı?

yada coa+ozon+havalandırma+çöktürme mi daha etkili olur?

Üyeler Görebilir
Aslında yazdığım şeyde mantıksızlık yok. Fotokatalizm tekstil atıksularında renk giderimi için ideal ve ekonomik yöntemlerden bir tanesidir. İncelemenizi tavsiye ederim.