• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesis kapatma

Burcak Bulut

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
13 Mart 2010
merhabalar ,
danışmanlığını yaptığım bir cevher zenginleştirme tesisi var elimizde. bunlar demir cevheri çıkaran bir maden. kırma eleme yıkama üniteleri var. bu ünitelerden çıkan atık dinlendirme havuzuna alınıyor ve bu havuzdaki şu çökeltimden sonra sisteme tekrar geri veriliyor. havuzda biriken atıkta aynı saha için de bir alanda biriktiriliyor. proses bu. yalnız bu tesisin bir sıkıntısı varki bu kırma eleme yıkama ünitesi sonradan ilave edilmiş aynı sahaya. bu anlamda çed sürecini başlatmadıkları için ceza kapsamındalar. yalnız sorun şuki biz çed sürecini başlatmak için ek 1 veya ek 2 olup olmadığına karar veremedik. çünkü 30.06.2011 de çıkan yönetmeliğin 28. maddesi ç bendinde atık havuzu olarak ggeçiyor bu anlamda biz bunu ek 1 de değerlendirmemiz gerekiyor gibi görünüyor. ancak çevre il müdürlüğüde bunun ek2 de değerlendirileceğini söylüyor. bu konuda çok çelişkideyim açıkçası. birde şu konu var. tesis çed kararı olmadan faaliyetini devam ettirdiği için kapatma kararı olabilir. bu konuda bana bilgi verebilirmisiniz bu kapatma kararı çed süreci tamamlanıncaya kadar mı yoksa belirlenmiş bir gün varmıdır.
 
Cevap: tesis kapatma

Tesisin kapama kararı noırmalde karar alındıktan sonra uygulanması gerekir. eğer süre verilmediyse.
Diğer taraftan ÇED ek bir e girmektedir fakat kurulu bir tesise ek olduğu için böyle düşünmüş olabilirler, yada kapasite az olduğundan,
 
Üst