• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Tesisteki sülfit değeri yüksek

Merhaba İlk tavsiyem geri devirlerini arttırman olur.
daha sonra çökeltim havuzuna katyon ilavesi yaaparsanız bileşik oluşturabilirsiniz.
Doğal olarak bu işlemi jar testi olarak yapmanız olur. Sonuç alındığında tesise uygulanabilir.

Kimyasal arıtma ise havalandırma ve katyonilavesi ile giderilebilir. Jar testlerini yapmanız gerekir.
 
Hocam çamur geri devrini arttırmakla sülfit gideriminin alakası yoktur. Son çökeltime "katyon" dozlayarak "bileşik oluşturma"nın ise hiç alakası yoktur.

Bu tarz problemler genelde tekstil atıksuyunda görülür. Dengeleme havuzunuz varsa ve alıkonma süresi çok kısa değilse hava hattı çekip difüzör döşeyerek havalandırma yapmanızı öneririm. Öncelikle bir IBC tankın içine difüzör sabitleyin. Atıksuyu doldurup havalandırın. Belirli sürelerde ölçüm yapıp (örneğin saat başı) giderim miktarını belirleyin. pH yüksekse daha yüksek verim için düşürmeniz gerekebilir. Farklı pH larda deneyi tekrarlayın.
 
Hakan bey, bilmediğimiz bir konuda yorum yapmadık. Bu şekilde net cümleler kullanmamanızı tavsiye ederim. Burada hap bilgiler vermeye çalıştığınızı anlıyorum fakat öncelikle arkadaşların tesislerinin genel tasarımları ile ilgili gözden geçirmeler yapması gerekiyor. Bulunduğum öneriyi bu anlamda değerlendirebilirsiniz.
Pekala gelelim konumuza, suyu extra havalandırdığınızda ve geri devir arttırıldığında yüksek mlss ile çalıştığınızda ve sisteme fazla hava girişi yaptığınızda dengeleme havuzunuzda yapmak istediğiniz havalandırmayı bir kısım gerçekleştirilmiş sayılırsınız. Bu işler bıçak sırtıdır. Kırılma noktasını yakalayıp işletme ile sorununu giderebilir. suyun hacmini ve konusunu bilmiyoruz. Yatırım tüm değişkenler değerlendirildikten sonra yapılmalı. Öncelikle işletme ile konu giderilmelidir.
Gelelim katyon konusuna bu konuda da bu kadar emin olmayın. Araştırın, uygulayın sonuç alamazsanız sonra net konuşabilirsiniz.
 
@muratcevre34 bey.

Benim en sevmediğim şey konu hakkında fikir sahibi olmadan ezbere üfürme bilgilerle meslektaşlarımızı yanlış yönlendirmektir. Emin ol bu tarz şeyler yazarken kendi mesleki deneyimimi bile bir kenara koyup yanlış birşey yazmayayım diye tekrardan araştırıp öyle yazarım.

%90 eminim burası bir tekstil arıtması ve suya gelen sülfit de zaman zaman veya devamlı olarak kullanılan sülfürlü boyalardan ileri gelmekte.

Havalandırma konusunda kimseye git yatırım yap demiyoruz. İlk önce mikro çapta dene sonra verimine göre karar ver diyoruz.

Peki siz geri deviri arttır havayı gönder derken meslektaşımızın karşılaşabileceği sorunları yeterince değerlendirdiniz mi? Veya siz bu tesisin kapasitesini, ne atıksuyu olduğunu vs bilgileri zaten biliyordunuz da ondan mı bu şekil radikal önerilerde bulunuyorsunuz? Sizce sudaki toksik sülfiti dengelemede gidermek mi avantajlı yoksa havalandirmaya alıp bakteriyi öldürmek mi daha avantajlı?

Son olarak "katyon" konusuna ben de tekrar geleyim... Son çökeltime katyonik polimer dozlamak belirli bazı problemlerin geçici çözümü için kullanılan bir yöntemdir. Ben böyle bir yöntem kullanan da duymadım, bilmiyorum da... Siz biliyorsanız açıklayın biz de öğrenelim.
 
Üst