Tibbi atik

Üyeler Görebilir
arkadaşlar merhaba
hastanelerden çıkan flakonlar tehlikeli atık olarakmı değerlendirilmelidir?
 
Üyeler Görebilir
Ambalaj atıkları
Madde 12- EK-2’de B grubu altında yer alan kağıt, karton, plastik ve metal ambalaj atıkları, kontamine olmamaları şartıyla diğer atıklardan ayrı olarak mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Serum ve ilaç şişeleri gibi cam ambalaj atıkları ise yine kontamine olmamaları şartıyla cam ambalaj kumbaralarında, kumbara olmaması halinde ise diğer ambalaj atıkları ile birlikte mavi renkli plastik torbalarda toplanırlar. Kullanılmış serum şişeleri ayrı toplanmadan önce, uçlarındaki lastik, hortum, iğne gibi hasta ile temas eden kontamine olmuş materyallerden ayrılır. Kontamine materyaller diğer tıbbi atıklar ile birlikte 13 üncü maddede belirtilen esaslara göre toplanır.
Toplanan ambalaj atıklarının, Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda geri kazanılmaları sağlanır.
bu bağlamda biz hastanelerde ambalaj atığı olraka veriyoruz.
 
Üyeler Görebilir
18 01 09
18 01 08 dışındaki ilaçlar
kapsamında değerlendiriliyor fakat tıbbi atıklarla beraber bertaraf edilmiyor ekolojik enerji diye bir firmaya gönderdik.
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
iletişime geçebilirsinz.iyi çalışmlar
 
Üyeler Görebilir
İzaydaş ve İstaç da alıyor bu koddaki atıkları. Ekolojik enerjinin İstanbuldaki tesisi kapandı, Eskişehir tesisi halen faaliyette.
 
Üst