• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ticaret Sicil Gazetesi

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Danışmanlığını yaptığım bir tesiste şöyle bir sorun ile karşı karşıyayım. Fikri olan varsa yardımcı olabilirse çok sevinirim.
Şirketin merkezi İstanbul'da ancak tesis başka bir şehirde. Şirketin Ticaret Sicil Gazetesi var fakat bu gazetede tesise ait bir bilgi yer almıyor. GFB başvurusu bu ve bir kaç başka sebeple ret edildi.
Şimdi sorun şu ; tesise sorduğumda ellerinde bu gazetenin olmadığını söylediler. Tek Ticaret Sicil Gazetesi sisteme yüklediğimiz genel şirketin adının bulunduğu gazete.
Böyle bir durumda ne yapılması gerektiği ile ilgili fikri olan var mı ? Karşılaşan var mı ?
 
ben bu konuda bir kaç sorunla karşılaştım, genel olarak eğer tesisin merkezi A şehrinde kurmayı planladığı yada işlettiği tesis B şehrinde ise ticaret sicil gazetesinde başka bir şehirde şube açabilir tesis kurabilir vb. şekilde ilan isteyebilirler. sizde tam olarak eksiklik nedir?
 
İlgili gerekçe:

Ticaret siscil gazetesinde belirtilen ünvanın başvuru formu ve diğer belgelerle uyumlu olması, aynı
unvanlı birden fazla tesisi olması durumunda geçici faaliyet belgesi müracaatında bulunulan şubeye ait
bilgilerin bulunduğu gazetenin sisteme yüklenmesi gerekmektedir.

Ya sorun şu ki tesis zaten bir kaç senedir faaliyette. Ancak elinde şubeye ait gazete yok. Bu durumda nasıl bir yol izlemeli onu bilemiyorum.
 
Çalıştığım bir firmanın bir tanesi merkez şube olmak üzere iki tane şubesi var.İkisininde ticaret sicil gazeteleri farklı.Anladığım kadarıyla şehir dışındaki firma için ticaret sicil gazetesi başvurusu yapmanız gerekiyor.
 
siz başvuru formunda ticari sicil gazetesinden farklı olarak ilave isim beyan ettiniz mi?
birde sizin firma ismini sisteme yüklediğinizde merkez adresi mi çıkıyor?
 
@ECK

Ticari sicil gazetesinde tesislerle ilgili bilginin yer almaması normal diye düşünüyorum. Ama şube açılması ticari sicil gazetesine işlenen bir durum mudur? Tesis şube olarak mı geçmektedir? Bunlar hakkında bir bilgi var mı? Bir de tesis ÇKAGİLHY kapsamında ek-1 mi ya da ek-2 kapsamında mı?
 
il çevre başvuru belgelerinde il sınırlarında kurulu olan tesisin varlığına ait ticari sicil de en azından şube açabilir ibaresini istemektedir.
 
@KaanDogukan
Başvuruda ben direkt tesisin adını yazdım. Şirketin ismi biraz daha farklı. Sebep buysa eğer şimdi Çevre Bilgi Sisteminde kayıt olurken Şirket İsmi ve Tesis İsmi birlikte yazarak kaydettim. Bu durumu çözer mi bilmiyorum. Yeni başvuruyu yani Şirket ismi ve takiben tesis ismi ile yapacağım.
 
@cemba82
Ticaret Sicil Gazetesi'nde şu isteniyor: " -GFB müracaatında bulunulan tesise ait bilgilerin (adres vs.) bulunması,"
Bu bilgilerin olduğu bir gazete yok. Eldeki sadece Şirketin merkezine ait olan gazete. Tesis Ek 2 kapsamında. Ticaret Sicil Gazetesi olmadığına göre Şube olarak sayılmıyor bile sanırım :S
 
@ECK

bu tür durumlarda ticaret sicil gazetesinde siz şube nin varlığını savunmalısınız. bu konu için biz bakanlıktan yalçın bey ile de sözlü olarak görüşmüştük. ticari sicil gazetesinde şirketin bilgileri ve şube açmaya yetkili olmasının yeterli olacağını belirtmişti. ama yinede son sözü Ek-2 'lerde ilçevreler söylediği için durumu görüşmenizi öneririm.
 
@ECK

Anladım. Ben mesaj yazarken siz cevaplamışsınız bile, şimdi gördüm. Buradan firmanın ticaret sicil gazetesi bilgilerini yeniletmesi gereği ortaya çıkıyor gibi görünüyor. Ama madem ek-2 kapsamındaymış tesis, bağlı çevre il müdürlüğüne gidip ilgili yetkiliden bire bir ne yapılması gerektiğine dair görüş alın derim eğer imkanınız varsa.
 
Tesis neredeyse ordaki ticaret odasından olayı çözersiniz.ana merkeze ait ticaret gazetesinde şube acabilir kısmı yazardır muhtemelen ve tesis bulunduğu şehirde merkeze bağlı şubedir.muhasebesi bunları yapmış olması lazım.
 
Arkadaşlar, ticaret sicil gazetesi konusunda yaşanan sıkıntılarla ilgili olarak, tesislerde bazen ticaret sicil gazetesinin her versiyonu olmayabiliyor. Malum yetkili merciler bazen çok sıkıntı yapabiliyor ticaret sicil gazetelerindeki bazı nokta virgül konularını.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


adresinden ticaret sicili ile sorgulama yapıp şirketinizle ilgili konuların geçtiği önceki ticaret sicil gazetelerine ulaşabiliyorsunuz. Üyelik gerektiriyor, herhangi bir ücret yok.İsim soyisim ve geçerli bir e-posta yeterli oldu üyelik için. Pdf olarak kayıt da alabiliyorsunuz. Ben çok sevindim böyle bir imkanın bulunmasına. Sizin de işinize yarar diye düşünüyorum.

Bilgilerinize.
 
Merhaba,
Şahıs firmaları ile ilgili bir sorum olacaktı.
1.Bu firmalar ticaret sicil gazetesi yerine nasıl bir belge alıyorlar?
2.Tesis şahsa ait olduğu için vergi numarası yerine çoğu işlemde şahsa ait TC kimlik numarası kullanıyor. Peki bu durumda Çevre Bilgi Sistemine kaydını nasıl yapabilirim?
 
@Melis Kara
ticaret sicile mecur kayıt yaptırıyorsunuz. çevre bilgi sistemine girerken de kesinlikle dikkat edin vergi no yerine size maliyeden verilen vergi nosunu değil şirket sahibinin tc sini girin. ben bizzat yaşadım
 
@safakyilmaz
Tamam peki teşekkür ederim. Tüm çevre işlemlerinde o zaman kimlik numarasını mı kullanmalıyım?
 
@Melis Kara
normalde vergi nosunı da yazsanız tc kimlikte yazsanız aynı ünvan bilgileri maliye kayıtlarından gelmesi gerekli aslında. ama şahıs firmalarında dönem dönem bu tip sıkıntılar yaşanıyor. ilgili vergi dairesiyle bir görüşşün durumu onlara izah edin. bir yol göstereceklerdir.
 
Üst