• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

WAP - Water Adsorbing Polymers

M. Taner KASARCI

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
6 Ekim 2011
Merhabalar arkadaşlar. Danışmanlığını yaptığımız firmalardan birinin çöktürme havuzunda, sorunsuz bi şekilde dipte çöktürme sonucu çamur birikimi sağlayabiliyoruz. Ancak havuzun üst tabakalarında, yüzey su seviyesinin biraz altında 2 metre kadar bir tabaka halinde de yüzer şekilde çamur birikiyor.

Bu çamuru da dibe çöktürebilmek için WAP yani Water Adsorbing Polymers kullanmayı düşündük ancak bununla ilgili bir literatür de bulamadık. Konu ile ilgili bilgisi olan bir arkadaş yardımcı olursa sevinirim. Daha fazla bilgi isterseniz lütfen sorun.

Şimdiden teşekkürler...
 
WAP ile ilgili biraz bakındım ve ben de ciddiyetli tek bir kaynak bulamadım. bazı yabancı forumlarda sadece adına rastladım, literatür değildi sadece öneri olarak adı geçmiş, hatta öneri olarak sunan da bir türk firması adına açılmış bir hesaptandı. eski bazı makaleler çıkıyor 1998 tarihli var mesela ama bunca zamandır sektörde hiç yaygınlaşmamışsa bu makalelerin pek bir anlamı kalmaz bence.

kimyasal kullanmak yerine düşünüp vazgeçtiğiniz diğer alternatifler neydi? belki onlara yönelmek daha güvenilir sonuçlar verir.

bu sebepten tank hacmi, yüksekliği, hidrolik bekletme süresi, çamur çekme miktar ve periyotları ile tanktaki çözünmüş oksijen seviyesi nedir? diye sormak isterim.
 
Üst