Üyeler Görebilir
merhaba; talaşlı imalat yapan bir metal fabrikasında kimyasal arıtma tesisi var ve prosesten kaynaklanan atıksular kimyasal arıtmadan geçtikten sonra kanala veriliyor iski'nin koi limiti 1000 civarı bizim de aylık 300-400 arası değişen bir çıkış suyumuz var (proseste boyama, kaplama vs yok sadece ürün yıkamadan kimyasallı ve yağlı bir su geliyor giriş koi'si de 2000 civarında) Tüm bunların yanında imalat alanı çok yağlı olduğu için yıkama arabası ile günde 3-4 kere deterjanlı su ile zemin yıkaması yapılıyor ve bu atık su IBC'lerde biriktirilerek 07 07 04 koduyla bertarafa gidiyor. Bertaraf maliyeti çok yüksek olduğu için (yılda 40000 TL civarı, yılda 60000 litre atık su biriktiriliyor) bununla ilgili alternatif bir çalışma yapmak istiyorum. Daha önce bu yıkama sularının analizi yapılmış ortalaması 15000 koi ciarında tesisi için yükü çok fazla biliyorum ama bir şekilde bunu arıtma tesisinde arıtmam mümkün müdür ? Bunun için kimyasallarda vs nasıl bir değişiklik yapmam lazım tesisi bozar mı emin olamıyorum
Son düzenleme: