Yasal Yükümlülüklerin Belirlenmesi Konsunda

Üyeler Görebilir
Öncelikle herkese iyi günler. Bu konuya uygun konu bulamadığım için (Çevre Danışmanlığı ile ilgili bir konu başlığı) buradan açıyorum. Yanlış yere açmış olabilirim.
Henüz 2 aydır çevre danışmanlığı yapıyorum, yani yeniyim. Çevre danışmanlığını yaptığım bir tesisi bana "Yasal yükümlülüklerimiz nelerdir?" şeklinde bir soru yöneltti. İlk bakışta kolay gibi gelmişti:) İç tetkik yapar gibi yaparım diye düşündüm fakat iç tetkik formatı üzerinden fazla ilerleyemedim. Belli bir noktaya geldiğimde tıkandım ve hem firma için hemde benim için biraz karılık bir hal aldı.
İçimizde böyle bir taleple karşılaşan arkadaşımız var mı? Varsa bana yardımcı olursa çok sevinirim. İlginize teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
Kendiniz için bir format oluşturup tesislerinizin hangi yönetmeliğin hangi maddesinden sorumlu olduğunu, mevcut durumunun ne olduğu ve hangi sıklıkta kontrol/takip edilmesi gerektiğine dair bir doküman oluşturabilirsiniz. Sonrasında tesislerinizi kontrol etmek için de size kolaylık sağlayacaktır.
 
Üyeler Görebilir
Bende öyle düşünüyorum yalnız o formatı nasıl oluşturacağım konusunda sıkıntı yaşıyorum. Fikriniz için teşekkür ederim.
 
Üyeler Görebilir
Bana sorarsanız firmanın proseslerinden başlamalısınız, proseslerde neler kullanılıyor atık olarak neler çıkıyor. İşin özü budur. Örneğin ana hatları ile belirtmek gerekirse, zımba teli yapan bir tesiste haddelemeden kaynaklanan emisyonlar olabilir bu sanayiden kaynaklı hava kirliliğinin kontrolü yönetmeliğine sizi yönlendirir oradan yasal yükümlülükleri çıkartabilirsiniz. Aynı işletmede curuf atıklarıda çıkıyordur bu atıklarda sizi atığın içeriğine göre tehlikeli atıkların kontrolü ya da katı atıkların kontrolü yönetmeliğine yönlendirir. Siz de yine bu yönetmelikleri inceleyerek firmanın yasal sorumluluklarını çıkartabilirsiniz. not: sektör ve atıklar tamamen uydurmadır senaryo için yazdım haddeleme prosesleri hakkında bir bilgim yoktur yanlışım olabilir :)
 
Üyeler Görebilir
Yasal yükümlülükler prosese göre değişiklik göstereceğinden dolayı iç tetkik formatı üzerinden ilerlemek kolay olabilir bence de. Bahsettiğiniz iç tetkik formatı bakanlığın yayınlamış olduğu format* ise, formatta belirtilen yönetmeliklerin her biri için yönetmelik kapsamında olup olmadığınızı belirledikten sonra yönetmelikte bulunduğunuz kapsama göre belirtilen yükümlülükler kısmını dikkate alabilirsiniz.


*
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
 
Üyeler Görebilir
İlk başlarda benim de zorlandığım bir konuydu.. nerden basıl başlamalıyız? ancak bir önceki yorumda belirtildiği gibi iç tetkik formatını hazırlayıp bu format üzerinden hareket edebilirsiniz.Denedim güzelde oldu :)
Öncelikle firmanızın eksikliklerini görmenizde size yardımcı olacaktır. Daha sonrada önem seviyesine göre işin bir ucundan tutup devamlılığını sağlarsınız.
 
Üst