• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

yeni uydular gorunmeyen kirlilikle savasacak

Berkan Tunçludemir

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
20 Ocak 2011
Gelistirilen yeni uydu teknolojisi ile halk sagligini ve hava kalitesini etkileyen gorunmeyen kirlilik tespit ederek gorunur hale getirilecek. İngiltere Leichester universitesi tarafindan gelistirilen bu teknoloji ile 800 km oteden bir sehir veya bolge uzerinde bulunan hava icerisindeki cesitli kimyasallarin haritasi cikarilabilecek. Nitrojen dioksit ve karbon dioksit gibi hava kalitesini etkileyen kimyasallarin gorunur hale gelmesi ile kuresel isinma ile ilgili somut deliller elde edilebilecek ve buna gore onlemler alinmasi gundeme gelecek.

Leichester universitesi atmosferik kimya profesoru Paul Monk tarafindan gelistirilen bu teknoloji icin Monk "yeni nesil uydular atmosferik kirliligin polisleri olacak. boylece atmosferde bulunan emisyon bulutlarinin haritasini cikararak londra, istanbul, paris gibi buyuk sehirlerdeki kirliligi ortaya cikarabilecegiz." aciklamasinda bulundu.

15 yil icerisinde yeni nesil uydular ile hayalet kirliliklerin onune gecilmesi konusunda buyuk ilerleme kaydedilecegi umuluyor.
 
Üst