Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
arkadaşlar yurt dışından geri kazanımı mümkün olan atık yağların alımı mümkün müdür? prosedürü nasıldır ? ne tür izinler gerekir? yardımcı olursanız sevinirim..
bazel sözleşmesine baktım da aklımı karıştıran olay şu UATF ek 9-B diye bir form var uluslararası atık taşıma formu.. Bakanlığı aradım ülke dışından atık alımı yasak dedi (geri kazanımı mümkün olsa bile).. bazel sözleşmesi de uluslararası atık taşınmasıyla ilgili uyulması gereken durumlardan bahsediyor. hiç bişi anlamadım. yasaksa neden ek 9-b ve basel sözleşmesi var.
ÇEVRENİN KORUNMASI YÖNÜNDEN KONTROL ALTINDA TUTULAN ATIKLARIN İTHALAT DENETİMİ TEBLİĞİ
Life Hawaman Projesi "Atıkların Sınırlarötesi Taşınımı" Rehber Dökümanı var ayrıca.
ister geri kazanım ister bertaraf amacıyla yurtdışından atık alımı yasaktır. fakat bazı atıklar kontrol altında aşağıdaki maddeye istinaden yapılır. AYGEİY'e göre;
İthalat yasağı
MADDE 7 – (1) Tehlikeli atıkların, serbest bölgeler dahil Türkiye
Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine girişi yasaktır.
TAKY'e göre;
Atıkların ithali
Madde 41- Atıkların, serbest bölgeler dahil Türkiye Cumhuriyeti Gümrük Bölgesine girişi yasaktır. Ancak, sektör itibari ile ekonomik değere haiz atıkların ithal izinleri yayımlanacak tebliğler doğrultusunda verilir.
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.