• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Zor meslek

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
okuldan mezun olduğumdan beri (2010) askerlikten sonra bugünle birlikte toplamda 2 aylık iş tecrübem oldu. geçen şu günlerde meslekle ilgili o kadar çok terim öğrendim ki (tat, gdt, yetkilendirilmiş kuruluş, izinler, lisanslar, bakanlık, il müdürlüğü ,gfb, belgelendirme, piyasaya sürenler, ayp, sayamadığım bir ton başlık) kafam allak bullak. böyle olması olağan diyenleriniz olacaktır.ama ne yazıkkı iş veren olağanın dışında somut bişiler görmek istiyor.gerçi şuan için çalıştığım yerde meslekle ilgili bi baskı görmüyorum.benden önce herşeyi tamamlamışlar.tek yapmam gereken ayp hazırlamak.o basit.şikayetim yok. ama burda okuduğum başlıklar ve altında verilen cevaplar fazlasıyla yetersiz olduğumu hissettiriyor. mesela hala gfb ve lisans alım aşamalarını bilmiyorum.bu süreçlerde hiç bulunmadım. belgelendirme işleminin firmanın cebe atacağı parayla ilgili olduğunu bilmemden başka bi gediğini bilmiyorum. mesela ben neden belgelendirme yapmıyorum hala. konuyla ılgılı sıkıntılarımı yazmaya devam edecem. şimdi sahaya inmek gerekıyor.

ana tema şu; bu mesleğin okulda okuduğumuz kadar basit olmadığına kanaat getirdim.
 
Okulda çevre görevliliğiyle alakalı bir şey öğrenmiyoruz...belgeyide sınavsız veriyolar bize...o yuzden mecburen iş hayatında öğreniyoruz....onuda tecrube aramayan bir iş yeri bulursak
 
Sayın Tuncay,

'ayp' den kastınız atık yönetim planı sanırım.Siz bir GDT'de mi görev alıyorsunuz?

Bir de konuları konu bölümlerine uygun açarsak takip etmek daha kolay olacaktır.
 
tuğba hanım asıl derdim tek tek konuları öğrenmek değil. bianda hepsini öğrenmem için zorlamaları.bunda işvereni haklı görüyorum elbette.ama iş hayatı dışında benm bide özel hayatım var ve orada ciddi sıkıntılarım var.,heran aklımı kurcalayan. üstüne bide sürekli ezber bozan sistem değişiklikleri. bakım şimdi de "belgelendirme" mevzusu çıktı başıma hemde şubat ayının bitimine 4 gün kala. gelde işin içinden çık.

bir tat tesisinde çalışıyorum.
 
Anladım, stres yapmanıza gerek yok. İş sırası gelince insan öğreniyor her şeyi. Şu an bazı şeyleri bilen insanlar da vakti zamanında bilmiyorlardı. Mesela işverene 'bilmiyorum' demekten ziyade 'araştıracağım' demek daha iyi olabilir. Her şeyi hemen bilemez/öğrenemezsiniz. Bir de bunu deneyin naçizane fikrim. Konuyu dert etmeyin bunu daha sonra anlayacaksınız.

Kolay gelsin..
 
Üst