Eğitim Çevre görevlisi eğitimi

Üyeler Görebilir
Bu ekimde duyurulursa kasım ya da aralıkta olur. Benim vize süresi ocakta doluyor. Bizim eğitimin de aralıkta olması lazım ,İnş sıkıntı çıkmaz :/

Üyeler Görebilir
Çevre görevlisi eğitimleri farklı dallardan mı oluşuyor?bu eğitim çevre mevzuatı ile ilgiliyse bu ne demek oluyor?ve diğer eğitim konuları nelerdir?

Üyeler Görebilir
@Eyilmaz
Farklı dallardan kastınız ne tam anlamadım ama iki çeşit eğitim oluyor ;birincisi yeni mezunlara ,ikincisi çevre görevli belgesi süresi dolanlara yenilemek amacıyla yapılır...

Üyeler Görebilir
sizin paylaştığınız bağlantıda "çevre mevzuatı konulu çevre görevlisi eğitimi" yazıyordu. başka konular mı var diye merak etmiştim.

Üyeler Görebilir
ya 2010 aralıkta aldığım şu belgenin son zamanlarını yaşaması çok acı bir durum cidden... bizlere yeni eğitim tarihi belli oldu mu? yoksa marketlerde iş aramaya başlayalım mı?

Üyeler Görebilir
vize eğitimi ile ilgili herhangi bir açıklama vs. yok. benimde ocakta doluyor, takip ediyorum. son yapılan vize eğitimlerinde bakanlıktan birisi ile görüşmüştüm, o zaman kasımda vize eğitimi açılacak demişti. ancak hala ses yok. beklemeye devam :(

Üyeler Görebilir
@Serhat Mehmet Kar

Madda 4

p) Vize dönemi: Çevre görevlisi belgesi, çevre danışmanlık yeterlik belgesi ve çevre yönetim birimi belgesinin Bakanlıkça onaylandıktan sonraki 4 (dört) yıllık süreyi,

şeklinde yazıyor. Eskiden 5 yıl olabilir mi ki acaba, şu an 4 yıllık güncellenmiş olabilir.

Üyeler Görebilir
ilk belgeler 5 yıllıktı, ancak şuanda 4 yıllık olarak veriliyor (hem çevre görevlisi hemde çevre danışmanlık yeterlik belgeleri)

Üyeler Görebilir
Merhaba;
Dün bakanlıkla görüştüm vize eğitimleri artık TUÇEV düzenlemiyor, bakanlık düzenliyormuş. Vize eğitimi Eylül Ekim gibi yapılacakmış. Sitemizden duyuruları takip edin henüz tarih belli değil dedi. Umarım yine Antalya/Çeşme vs de yapmazlar. Uzaktan eğitim olmalı. Herkes işi gücü bırakıp 3 günlük okadar yol+ masraf çekmemeli bence.

Üyeler Görebilir
arkadaş zaten 60 aylık (5yıl) olan belgeyi 4yıl (48ay)a düşürmüşsün. 5 yıldır yaptığım işi yine bana öğretme küstahlığında buluyorsun ona da eyw. 3aylık maaşımızı da derneğin vakfın birine konaklama+yol+eğitim ücreti+belge parası olarak geri verdiğimizi düşününce 45 ay kalıyor. eğitimi de tam bitiş tarihine denk getiremiyoruz zaten. oradan da bi 3-4 aylık kayıp oluyor. kaldı 41 aylık bir belge. daha yeni mezunsan bi 6-7 ayda iş arama süresini çıkar.. kaldı 35 ay. işe girince de 1000-1500 tl maaşla arasında işe başladığını varsayalım.. durum bu iken kendine yapacağın yatırımı dolara euroya yapsan daha hayırlı yerlere geleceğinin sen de farkına varırsın... neyse ya.. bi kaç aylık yetkim kalmışken ben bi gfb başvurusu daha yapayım... :harika::koptum:

yahu biri de çıkıp şunlara 'WE DONT NEED NO EDUCATION' demeyecek mi arkadaş. sen kim kepeksin bana eğitim verecek kadar yetkilsin. ülkemin üniversitesinin verdiği diplomaya, profların verdiği derslere yapılan hakarettir la bu!! sen o slaytı yaparken ben il çevrede olmayacak ne işeri çözüyordum çocuğum... diyemeyecek miyim yaww... aslında tadında bırakasım var mesleği de... şimdi bıraksam tadında kararında bırakmış olurum aslında.. ama ah şu evlilik derdi.. çok zor çok..
düğün de kişi 85 tl diyorlar.. (içki+yemek)... 'lan sen benim kim olduğumu biliyon mu olm' dedim o gün bir organizasyon firmasına. lafını bil!! adam ol lan dedim. ben var ya dedim, ben ÇEVRE MÜHENDİSİYİM lan dedim!!
sonra sesimi kıstım. hacı bende para ne gezer. çevre mühendisiyim lan 2 kuruşa bir yerde çalışıyorum, düzgün bi fiyat söyle olm dedim. muhtemelen sende bahşiş felanda varsa benden çok kazanıyorsundur. ama çaktırma hacı. durduk yere resil ediyon dedim beni. bu fiyatları duyunca zengin mişim gibi de davranamıyorum ki.. alttan alamıyorum. tepki kaçınılmaz oluyor... beni elin maden mühendisine (gelinin mesleği) nie rezil ediyon sen dedim. maaş bordromumu göstereyim. index kredi notumumu göstereyim olm. 3 aylık kredi kartı ekstersi de gösterebilirim. o zaman orta yolu bulmamız gerektiğini anlarsın. dedim. dedim de. orta yol pek ortada olmadı.. velhasılan o fiyatlardan sonra başka düğün yeride bakamaz oldum.. şimdi biri bana eğitim deyince kan beynime sıçrıyor bilader.. bunca eğitim aldıkta meyvesini topladıkta bir daha eğitim alacakmışız. pehhh!! neyse ya yazdıkça daha da çok sinirleniyorum ben...
acaba diyorum; bu eğitim yine bi otelde olsada ben de düğünü o tarihe mi denk getirsem; en azından meslektaşlarım hali hazırda orada olur... %20 iskonto sağlamış olurum aslında.. hımmm.
rakamlara biraz daha işkence edersem istediğim sonucu bende elde edebilir miyim acaba.. görecez..

Üyeler Görebilir
En son eğitime katılamamış , bakanlığı aramıştım , Kasım ayında düzenlenecek demişlerdi benim de Ocak da doluyor.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar vize eğitimi hakkında bilgisi olan var mı? benimde acil eğitime girmem gerekiyor. Bilgi alan buradan yazabilir mi? Bakanlığa ulaşamıyorum.

Üyeler Görebilir
@Gizem Özyay vize eğitimi ekim gibi olacak deniyor bayramdan sonra bakanlığın sitesini takip etmekte fayda var.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

ÇEVRE GÖREVLİSİ ADAY EĞİTİMİ”

30.07.2015
21.11.2013 tarih ve 28828 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak 01.01.2014 tarihinde yürürlüğe giren (Değişik:06/05/2014-28992) Çevre Görevlisi, Çevre Yönetim Birimi ve Çevre Danışmanlık Firmaları Hakkında Yönetmelik’ in 6 ncı, 7 nci ve 16 ncı maddeleri kapsamında en az 4 (dört) yıllık üniversitelerin çevre mühendisliği bölümünden mezun veya çevre mühendisliği konularında yüksek lisans veya üzeri eğitim almış kişiler için Bakanlığımız tarafından “Çevre Mevzuatı” konulu “Çevre Görevlisi Eğitimleri” düzenlenmesi planlanmaktadır.
Eğitim ile ilgili bilgiler, Bakanlığımız ÇED, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü internet adresinden (
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
) Ekim ayıiçerisinde duyuru yapılacaktır.

Üyeler Görebilir
merhaba biraz uzak kaldigim icin boyle bir soru soracagim kusura bakmayin... vize-cecre mevzuati egitimi aldiktan sonra sinava giriliyor mu?