Eğitim Çevre görevlisi eğitimi

Üyeler Görebilir
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
(site yazmak doğru mu bilmiyorum ama) sitesi üzerinden imza kampanyası mı başlatsak veya başka site var ise oradan. sonrasında da farklı sosyal platformlarda kampanya yayınlanır ve duyulur gibi.

Üyeler Görebilir
ÇMO ile görüşüp bu konuda nasıl bir yol izlenebilir sormak lazım. @Melih Coşar odanın yazısını paylaşmış, daha fazla ne yapılır konuşulabilinir. odanın başlattığı imza kampanyası olursa katılımcı sayısı fazla olabilir

@Melih Coşar
paylaşmış olduğunuz yazının yayın tarihi:04.03.2015 ve okunma sayısı 36 yazıyor, konuya pekte ilgi yok gibi. yada meslektaşlarımızın odaya karşı ilgisi yok.

Üyeler Görebilir
aslinda bakanlikta çok kolay kararlar alinabiliyor yalniz bir kaç dinazor var zihniyetleri hep ayni bu çevre görevlisi dayatmasinida onlar cikardi.

bu dinazoruslar gitmeden bu zihniyette değişmez.

Çünkü onlar kendini otorite zannediyor.

Üyeler Görebilir
@Emine Erdem

Bu konuda change.org ta daha önce oda tarafından kampanya başlatıldı. 6206 kişi imza attı. Kazanılan sadece Çevre mühendislerine sınav şartının kaldırılması oldu. Tekrar bir kampanya başlatılırsa imzam hazır.Aslında yapılması gereken Çevre Kanununda çevre görevlisi ibaresinin anayasaya aykırı olup olmadığına dair hukukçulardan görüş alınıp anayasa mahkemesine dava açılabilme ihtimali araştırılmalı

Üyeler Görebilir
arkadaslar aldigim duyumlara göre TUÇEV son egitim için WOW Kremlin otele 175 bin TL ödemiş. 900 kişi 900 TL den 810 bin TL yapıyor. yani adamlara kemiksiz 635 bin TL para kalmış. afiyet olsun anasi da yesin babasi da yesin yesin anam yesin canikosu yesin :) tabi daha verecegimiz adam basi 385 TL belge parası da cabasi

Üyeler Görebilir
son eğitime katılanlardanım. eğitim 700 tl ydi. ve 1000 kişiydik. Tepkiliydik ancak maalesef karşı tarafın pek de umrunda değildi bu.

Üyeler Görebilir
Çevre görevlisi belgesi için eğitime git tamam onu anladık ama her yıl yenileme ücreti de nedir ayrıca az para da değil, işin kötü yanı gitmesi değil bu kadar uğraşıp bide koşuşturmayla kayıt olmaya çalışıyoruz:)paramızla yarışıyoruz resmen.

Üyeler Görebilir
Arkadaşlar 2-3 sene önceki iş ilanlarına baktığınızda çevre mühendisleri en çok kalite ve çevre yönetim sistemi vb. gibi alanlarda aranıyordu. Bir bakıma kalite kontrol mühendisi adı altında istihdam ediliyordu. Şu anlarda mühendis değil bir görevli gibi istihdam ediliyor. Peki bu böyle gidecek mi bence gitmez! Şu anda mesleğimiz siyasete alet edildi ve gereken önemi görmüyor. Çevre ile ilgilenen Bakan'ın, Müşteşar'ın konuşmalarına bakıldığında hiç bir eksiğimiz yok her şey tamam! Çoğu meslektaşımız çevre görevlisi belgesini almadan iş yapamayız diyor peki soruyorum çevre görevlisi olan arkadaşlara ne kadar maaş veriyor ya da aldığınız maaşı Mühendis(GÖREVLİ) olmadan da alamaz mıydınız? Bence biraz bizde de sorun var, birlik beraberlik olması lazım sadece #ÇevregörevlisideğilÇevreMühendisi demekle olmuyor!

Üyeler Görebilir
arkadaşlar ben mezun durumunda değilim şu an okul bitti senem uzadı ben de bu eğitimi alabilir miyim bir bilginiz var mı

Üyeler Görebilir
arkadaşlar ben mezun durumunda değilim şu an okul bitti senem uzadı ben de bu eğitimi alabilir miyim bir bilginiz var mı

hayır alamazsın.mezun olman gerekıyor

Üyeler Görebilir
Sayın meslektaşlarım ve meslektaş adayı arkadaşlarım, öncelikle hepinize merhabalar.

Çevre mühendisi olup işsizler sınıfında yer alanlardan biriyim. Bugün iş görüşmesi yaptım ve çevre görevlisi belgeni al ne zaman olursa olsun buyur gel dediler. Bu belgenin önemini bir kere daha anladım.

Bu da böyle bir anımdır.

Sevgiler.

Üyeler Görebilir
@Anıl ÖZYURT dedikleriniz doğru mühendis olarak mezun oluyoruz ve çevre görevlisinin açıkçası hiçbir artısı da yok. Fazlasıyla bu eğitimleri (çevre mühendisliği bölümünde okuyan) alıyoruz. Bakanlığımızın yaptı 3-5 günlük eğitimlerle 4 senede gördüğümüz eğitimi eminim ki kimse kıyaslayamaz. Sorun şu ki bir yönetmelik çıkartıyorlar orada "Çevre Görevlisi" ibaresi yer alıyor. Mecburen işverenler bu sıfata sahip kişi arayışına giriyor. Öncelikle bu yönetmeliklerin değişmesi gerek. Bende çevre mühendisiyim fakat çevre görevlisi olarak çalışmak zorunda kalıyorum. Çünkü çalıştığım tesiste görevli belgem üzerinden tesis ataması yapıyorum. Bakanlığın isteği bu. Bu belge işlemide kesinlikle bir para döngüsü. Mecbur bırakıyorlar almak zorunda kalıyoruz. Aksi takdirde çevre mühendisi olarak özel sektörde iş bulmak zor gibi.

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar,
2016 Nisan ayında belgemin süresi bitiyor. Benim gibi 2016 yılı içerisinde belge süresi bitecek olanların eğitimi ne zaman olacak? Lütfen bilgisi olan paylaşabilirse sevinirim.

Üyeler Görebilir
@Ömer Taşdemir , benimde şubat 2016 da belgemin süresi dolacak. konu ile ilgili olarak bakanlıkla görüştüğümde kasım ayı içerisinde eğitim programın yapılacağını söylemişlerdi. büyük ihtimalle o dönemlerde yapılır. şuanda tüm oteller dolu olduğu için yer bulamayabilirler.

Üyeler Görebilir
@Ömer Taşdemir
@Emine Erdem

İş işten geçti ama yıl başındaki vize eğitimi için keşke TÜÇEV ile görüşseydiniz. Neden mi benim bir arkadaşımın Mayıs 2016 da geçerlilik süresi bitiyordu. Onun başvurusunu kabul ettiler.

Üyeler Görebilir
@mkibaroglu
eğitimi için TÜÇEV ve bakanlık personeli ile görüştüm dediğiniz gibi eğitime kabul ediliyordu, kasım ayında vize eğitimlerinin tekrar açılacağını söyledi bakanlık personeli.

Üyeler Görebilir
Bunun müfredatı belli değil mi ya? Neden TÜÇEV yapıyor ki sadece eğitimleri, ilkokul sayısı kadar üniversite var artık her mahallede (?), versinler yetki ve içeriği bu üniversitelere, herkes olduğu şehirde, kendine uygun olan bir zaman diliminde istediği zaman alabilsin bu eğitimleri.... Zaten çevre mühendisinin alacağı eğitim mevzuat eğitimi, onu da sanki bir haftalık eğitimde hiç konuyla alakası olmayan birine benimsetebileceklermiş gibi diretiyorlar. çok anlamsız buluyorum bu eğitim ve sınavları.... Mevzuat ile uygulamalar hiçbir zaman birbirini tutmuyor. Bunun yerine yönetmelikteki şartı üç mühendisten en düşük tecrübeli olanın en az 3 yıl danışmanlık firmasında çalışmış olarak değiştirsinler.... Böylelikle zaten doğal yoldan mevzuat eğitim almış bir hale gelir çevre mühendisleri de, ya da bir yıl zorunlu staj gibi olsun, bu staj sonunda bu belge için yalnızca mevzuat içerikli bir sınav yapsınlar danışmanlık için, çevre görevlisi değil çevre danışmanı olsun adı da bu işin, bari bir itibarı olsun... Denetlemeler ve cezalar artsın ki firmalar bu işi artık ciddiye alsın.... danışmanlar da .... yoksa bu işin bir yere varacağı yok.... Bu kadar önemli bir mesleğin bu kadar ayaklar altına alınıp itibarsızlaştırılması gerçekten çok acı.... bu savaşlar, zulüm ne için oluyor... artık petrolün alternatifleri var herkes ekmek kavgasında... hammadde, su, maden, doğal kaynaklar... daha da çok savaş çıkacak, daha da büyük zulümler olacak.... tayakadın kemerburgaz arası yatan ağaç cesetlerine yitip giden ormanlara ve özellikle de boyutlarına bakın.... çin hanedanlarından biri tarlalardaki tohumları yiyor diye kuşları katlettirmiş yılanlar basmış heryeri çok klasiktir hikayesi... bir iki ağaç canım ne olacak insan hayatından önemli mi diyenler düşünsün bakalım... bugünün yarını da var, bu yarınların daha kaliteli olabilmesi için köprüler yollar yapıp kanallar açıp para kazanmak gün geldiğinde yeterli olacak mı acaba??? içecek suyunuz, soluyacak bol oksijenli mineralli havanız, ekecek toprağınız kalmadığında görüşelim... bakalım o zaman doğanın gelecekteki bu nesli katletmesi sizde nasıl bir duygu ve düşünce uyandıracak.... duygulanacak ve düşünecek zamanınız olursa tabi.....