Bunun müfredatı belli değil mi ya? Neden TÜÇEV yapıyor ki sadece eğitimleri, ilkokul sayısı kadar üniversite var artık her mahallede (?), versinler yetki ve içeriği bu üniversitelere, herkes olduğu şehirde, kendine uygun olan bir zaman diliminde istediği zaman alabilsin bu eğitimleri.... Zaten çevre mühendisinin alacağı eğitim mevzuat eğitimi, onu da sanki bir haftalık eğitimde hiç konuyla alakası olmayan birine benimsetebileceklermiş gibi diretiyorlar. çok anlamsız buluyorum bu eğitim ve sınavları.... Mevzuat ile uygulamalar hiçbir zaman birbirini tutmuyor. Bunun yerine yönetmelikteki şartı üç mühendisten en düşük tecrübeli olanın en az 3 yıl danışmanlık firmasında çalışmış olarak değiştirsinler.... Böylelikle zaten doğal yoldan mevzuat eğitim almış bir hale gelir çevre mühendisleri de, ya da bir yıl zorunlu staj gibi olsun, bu staj sonunda bu belge için yalnızca mevzuat içerikli bir sınav yapsınlar danışmanlık için, çevre görevlisi değil çevre danışmanı olsun adı da bu işin, bari bir itibarı olsun... Denetlemeler ve cezalar artsın ki firmalar bu işi artık ciddiye alsın.... danışmanlar da .... yoksa bu işin bir yere varacağı yok.... Bu kadar önemli bir mesleğin bu kadar ayaklar altına alınıp itibarsızlaştırılması gerçekten çok acı.... bu savaşlar, zulüm ne için oluyor... artık petrolün alternatifleri var herkes ekmek kavgasında... hammadde, su, maden, doğal kaynaklar... daha da çok savaş çıkacak, daha da büyük zulümler olacak.... tayakadın kemerburgaz arası yatan ağaç cesetlerine yitip giden ormanlara ve özellikle de boyutlarına bakın.... çin hanedanlarından biri tarlalardaki tohumları yiyor diye kuşları katlettirmiş yılanlar basmış heryeri çok klasiktir hikayesi... bir iki ağaç canım ne olacak insan hayatından önemli mi diyenler düşünsün bakalım... bugünün yarını da var, bu yarınların daha kaliteli olabilmesi için köprüler yollar yapıp kanallar açıp para kazanmak gün geldiğinde yeterli olacak mı acaba??? içecek suyunuz, soluyacak bol oksijenli mineralli havanız, ekecek toprağınız kalmadığında görüşelim... bakalım o zaman doğanın gelecekteki bu nesli katletmesi sizde nasıl bir duygu ve düşünce uyandıracak.... duygulanacak ve düşünecek zamanınız olursa tabi.....