Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhaba eğitim dönüşü bakanlık yetkililerinden öğrendiklerimi paylaşıyorum sizlerle iyi çalışmalar.
1) Tehlikeli atık zorunlu atık mali sorumluluk sigortası 1kg da olsa gerekli olduğunu belirttiler.
2) Muhtemelen mart sonu veya nisan ayında firmalarda çevre görevlisi olarak çalışanlar kendi izinlisans sayfalarından aylık raporları,iç tetkikleri ve eğitimleri yükleyebileceklermiş. Bu uygulama geriye dönük değil sistem bize açıldığı ay veya sonrasındaki aydan itibaren olacakmış.
3) Mevzuatta yakında ciddi değişiklikler olacakmış ve yönetmeliklerdeki değişiklikler başbakanlıkta bekliyormuş.
4) VOC yönetmeliği gelecekmiş.
5) Tehlikesiz atıkların beyanı için 2016 yılında sistem açılacakmış. Veriler 2015 yılının verileri girilecekmiş (Atık Beyan Sistemindeki gibi). Bence şimdiden tehlikesiz atıkların kayıtlarını sıkı tutun
yılda bir kez mi açılıyor vize eğitimi...vize dolmadan evvel mi alınması gerekiyor bu eğitimi...
ücreti ne kadar ...kaç saat sürüyor...eğitim kaliteli mi...bilgi verir misiniz gidenler
ihtiyaç durumuna göre açılıyor, vize dolmadan evvel alınması gerekiyor, ücreti 1000 lira civarında gidiş geliş hariç, 2 gün sürüyor, eğitim kalitesi diye bir şey yok zaten bildiğiniz şeyler deyip konu kapatılıyormuş
arkadaslar merhaba, döner sermaye listesi "sıra no:91 gelir kod no:113 te Çevre Görevlisi Belgesi Vize Başvuru Bedeli" diye birsey var. biz bu 900 tl den haric bir de 385 Tl onu mu odeyecez? bilgisi olan var mi? ben bu 900 un icinde bu bedel de var diye biliyorum ama??
@Tunç Bozkurt
egitim de dekontu yükleyeceksiniz dedigi dekont bu bedelin dekontu muymus yani? tepki almamak icin 900 tl nin dekontu gibi konustular demek ki, ya da ben oyle anlamak istemisim.
4 yıl okuduktan sonra mühendisliğimi tescillemek için çok önemli olan çevre görevlisi belgesini alıyoruz, sonra 5 yıllık sürenin sonunda 900 tl gibi bir rakam veriyoruz (ki bu 900 tl ye çalışan arkadaşlarımız var)... hadi 900 tl 'yi verdik diyelim buna değecek eğitim alıyor muyuz? eğitim fotoğrafını görmüştüm balık istifi herkes toplanmış oraya, ses falan salonun her yerine gidiyor muydu merak ettim doğrusu? (çokta verimli bir eğitim olduğuna inanmıyorum.) bu ücrete ek olarak birde tekrar belge bedeli veriyoruz..
Acaba çevre mühendisleri bu kadar çok mu kazanıyor ki bakanlık bu kadar bedeller biçiyor bunlara???
en azından kontenjan sınırı koysalardı, eğitimi 2-3 periyot olarak tekrarlasalardı bir nebze daha iyi olabilirdi sanki..
@CMNet Okuru
var mı bilmiyorum ama varsa da bu kadar bedeller ödüyor mu? cidden bu rakamlara çalışan arkadaşlarımız var, neden bu kadar yüksek rakamlar ödüyoruz ve neden kalitesiz eğitim alıyoruz?
artık öyle bir durum oldu ki, hitaben bile eskiden çevre mühendisimiz geldi diyorlardı şimdi çevre görevlisi geldi diyorlar ..yavaş yavaş mühendislik unvanımızdan uzaklaşıyoruz ne yazık ki
Madem mevzuat,yönetmelikler gereği çevre mühendisi oldu çevre görevlisi. Peki neden makina görevlisi,İnşaat görevlisi yok ? Neden diğer mühendislikler de sıkıntı yok da biz de var ?
Bana göre mühendislikler arasında en zayıf halka çevre mühendisliği olduğundan böyle, bizim meslekte diğerlerindeki gibi birlik beraberlik yok maalesef bu yüzden şehircilik bakanlığı da bunu fırsata çevirmeyi iyi biliyor.
@Akın Taşan ben öyle olduğunu düşünmüyorum. Bizim meslekte de birlik var fakat Çevre ile ilgili Türkiye de bir bilinç yok. Zaten avrupa birliğine girmek için çevre çalışmaları başladı. Bu yüzden yeterli bir teknoloji de yok yeni yeni tanınmaya başlıyor her şey...
@zeynepmervehan en son Çevre Görevlisi eğitiminde bakanlık çalışanlarının ortak fikri şuydu bu eğitimi odanızda yapabilir. Ama neden yapamıyor çünkü siyaset yapıyor. Ülkede herkes siyaset yapıyor olan bize oluyor ondan sonra adımız Görevli olur. Bence çok normal
Yıllardır geleceğin mesleği diye avuttular bizi Çevre faslı dediğiniz çevre ve orman bakalnlığı zamanında açıldı ve şimdiki şehircilik bakanlığıda kentsel dönüşümle uğraşmaktan çevreye vakit bulamıyor. Oda deseniz kendi çalıp kendi oynuyor o yuzden birlik beraberlik beklemeyin .
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.