Eğitim Çevre görevlisi eğitimi

Üyeler Görebilir
arkadaşlar, çevre görevlisi belgesini firma istediği için alan çevre görevlileri bu vize eğitimi ve konaklama gibi ücretleri kendileri mi karşılıyorlar yoksa şirketlerine mi fatura ediyorlar? nasıl yapıyorsunuz?

Üyeler Görebilir
Yükümlülükler
MADDE 10
(5) İşletme;
e) İşletmede görev yapan çevre görevlisinin Bakanlık tarafından yapılacak/yaptırılacak eğitimlere katılmasını sağlamakla,

maddesinde eğitimlere katılmasını sağlamakla yükümlüdür diyor ama, siz ne düşünüyorsunuz?

Üyeler Görebilir
@shalic orada belirttiğiniz işletme danışmanlık firması anlamında kullanılmıyor. Yönetmelikteki anlamı çevre görevlisinin çalıştığı tesis veya faaliyetler anlamında kullanılıyor. Yani fabrikada çalışan bir çevre görevlisi iseniz fabrika sizin eğitime katılmanızı sağlayacak. Ancak nasıl sağlayacağı konusunda bir açıklık var tabi ki :)

Üyeler Görebilir
bence de bir açıklık var :) orada kasıt nedir acaba :)

@Melih Coşar evet bende çevre görevlisinin çalıştığı kurum anlamında söylemiştim yani fark etmez ister danışmanlık, ister herhangi bir fabrika da çalışıyor isek ücretler konusunda nasıl bir yol izlenecek, kayıt yaptıran arkadaşlar nasıl yol izlediklerini söylerlerse bizde bir yol çizeriz:)

Üyeler Görebilir
bence karşılamama hakları var , çünkü bu belge bize ait düşünün ki eğitimden 1 ay sonra ayrıldınız ama belge 5 yıllık :) ben burada çalışmaya başladığımda bu belge çıktı buradayken aldım , o sebeple karşılamaya devam ediyorlar yani ben buraya mühendis olarak girdim , çevre görevlisi olarak girmedim.

Üyeler Görebilir
Fabrikadaki patronlarınız iyi niyetli ise eğitimizi, kalacağınız yeri vb ayarlar belki avans verir, eğitime katıldığınız günleri de izin günlerinizden düşmez. Bundan sonra da sanırım en kötüsünü hepimiz tahmin edebiliyoruz değil mi?

Edit: Bir de yukarıda bahsettiğiniz durumlarla karşı karşıya kalmamak için daima kendi belgemin ücretini kendim karşılamaya çalışırım. Çok nadir durumlarda çalıştığım firmalar eğitimlerimi üstlenmiştir.

Üyeler Görebilir
@Gülin Ç.
evet bana da sizin durumunuzdayken ücreti işverenin karşılaması mantıklı geliyor yoksa çevre görevlisi olarak işe başlandığında belki işveren karşılamak istemeyebilir ve haklı da olabilir, biraz insiyatif gerektiren bir konu heralde..

Üyeler Görebilir
yalnız şöylede bir durum var belgeyi daha sonra başka işte çalışırken kullanacam diye işveren karşılamamazlık yapamaz. mesela işçilere ilk yardımcı eğitimi, mesleki yeterlilik belgelerini işveren karşılıyor sonra sen bunu başka işte de kullanacaksın deyip karşılamamazlık yapamaz. aynı durum bizim içinde geçerli.

bununla ilgili hemen yargıtay kararlarını bile inceledim arkadaşlar zorunlu eğitim ücretlerini işverenin karşılama zorunluluğu ile ilgili. eeee tabi burası türkiye işverene göre değişir ;);)

Üyeler Görebilir
ARKADAŞLAR , BİR FİRMADA TAM ZAMANLI OLARAK ÇEVRE GÖREVLİSİ OLARAK ÇALIŞIYORSANIZ FİRMA TÜM GİDERLERİ KARŞILAMAK ZORUNDA, O BELGEYİ SADECE ORADA KULLANIYORSUNUZ SONUÇTA

Üyeler Görebilir
hehe

@Kenan Atalar

mantıklı..

birde çevre görevlisi belgesi vize başvuru bedeli var 385 tl (döner sermaye işletme müdürlüğü 2015)
91 113 Çevre Görevlisi Belgesi Vize Başvuru Bedeli 326, 2758 ,73 385,00

[TBODY]
[/TBODY]
[TBODY] [/TBODY]

Üyeler Görebilir
@shalic
385 iyi para 2000 kişi olsa döner sermayeye bakk 77000 basılı bir belge de yok :D

Üyeler Görebilir
bir çevre görevlisi belgesini alma toplam ücreti herşey dahil, yaklaşık ne kadara mal oluyor arkadaşlar????

Üyeler Görebilir
@ssometimes

eğitim 400 tl (çgb vize eğt. baz alındı)
Belge bedeli 385 tl
konaklama vs. en iyisi (min) 3 günlük 150 tl
sınav bedeli bilmiyorum ne kadar

yaklaşık 1000 tl