Bu konuda geçtiğimiz günlerde Bakanlık yetkilisi ile yaptığım görüşmede, işletme sahibi/yetkilisi nin imza sirkülerinin veya vekaletnamesinin olup olmaması önemli değil, önemli olan aylık değerlendirmelerde firmaların kaşelerinin bulunması olduğu yönünde bir bilgiye ulaştım. ayrıca izinlisans portalında tesis yetkilisi bilgisini imza atacak kişi olarak girdiğinizde de sorun ortadan kalkmış oluyor. eğitim şart olduğu gibi burada da kaşe şart sonucunu çıkartabiliriz.......
Bir de, tetkik tarihi ile imza tarihi aynı olmak zorunda değil diye düşünüyorum, sonuç itibari ile ay içinde tetkik ya da tetkikler yapıyoruz, bunu da en geç bir sonraki ayın 15 ine kadar firma yetkilisine onaylatıp sisteme yüklüyoruz. bu cümlelerin tamamından anladığım sonuç, ek1 de olsa ek2 de olsa yalnızca bir aylık değerlerdirme raporu yeterli, iki ya da bir tetkik tarihi yazılacak, imza tarihi de tetkik tarihi ile aynı olmasa da olur, firma yetkilisine onaylattığım tarih yeterli... ayrıca bu formatın elle doldurulması gibi bir zorunluluk yok, çünkü bir sonuç değerlendirme raporu, ayrıca her başlık doldurulmak zorunda değil, yalnızca o ay hangi mevzuat ile ilgili bir gelişme/hareket var ise o başlığın ve içeriğinin yazılması yeterli..... bu konu hakkındaki düşüncelerinizi öğrenmek isterim.....