Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
5.06.2012 tarihinde T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürlüğü resmi sitesinde yayımlanmış olan “
@glcndgn siz bu azimle emin olun çok başarılı bir çevre mühendisi olursunuz. bende ilk işe başladığımda bana iş öğretecek kimse yoktu ambalaj bildirimlerini bile işyerindeki muhasebeci öğretmişti (sonra öğrendim ki hep yanlış ) zamanla araştırarak öğreniyorsunuz. bende hazırcılığa karşıyım bir çok arkadaşa da nacizane tavsiyem önce araştırsınlar kendileri uğraşsınlar bu şekilde öğrenilenler daha kalıcı oluyor inanın.
@Gülşah Albayrak Bende öyle yapıyorum.Bakanlığın sayafası yönetmelikler ilk kaynağım diğer kaynağım bu forum sonuçta herşey yönetmelikle ilerliyor okuyorum anlamadığım yerleri soruyorum kendimce iç tetkik ve aylık yapıyorum örnek olarak birşeyler yapmaya çalışıyorum bakalım )
@glcndgn ben de mezun olduktan 13 sene sonra mesleğime geri dönmeye karar verdim. ilk ve tek yardımcım internetti, bu siteyi de bu şekilde buldum ve gerçekten çok şey öğrenmem de öncülük etmiştir. yazımda bahsettiğim ve anlatmak istediğim "bilgi paylaştıkça çoğalır ve anlam kazanır" idi. yanlış anlaşıldıysam bilemiyorum. Hani çok klasik bir laf vardır anlatabileceklerin senin anlattığın değil karşındakinin anlayabileceği kadardır diye. Mesele bu mesele, o yüzden ben eğer bende bir bilgi var ise istenmeden de paylaşırım. Değerlendirebilene ne mutlu.... ayrıca soru sorabilen beyin çalışan beyindir taktir edilir ve desteklenir, destekmeyenin de beyninden ve özgüveninden şüphe ederim açıkçası. Ayrıca çevre mühendisleri olarak amacımız asli amacımız ticaret değil dünyanın koruyucu hekimliği, yani gönüllü koruyucu hekimlik... Saygı ve sevgilerimle....
Merhaba arkadaşlar, benim bir sorunum var.Biz yazlık bir sitenin danışmanlığını yapıyoruz.Site haziran ve eylül ayları arasında faaliyette.Ben bu sitenin iç tetkik raporunu hazırlıyorum.Yalnız formatta sıkıntı yaşıyorum. Çünkü bu yer bir site olduğundan ve herhangi bir tesis olmadığından faaliyeti yok.Bu sitenin iç tetkik raporunu nasıl yapabileceğim konusunda bana yardımcı olur musunuz? Elinizde buna benzer bir örnek varsa benimle paylaşır mısınız?Birde ben bu sitenin çed görüşünü almak üzereyim.Dilekçenin altına ek olarak
İSTENEN BELGELER :
EK-1 Sitenin Mülkiyetine İlişkin Belge (Tapu Belgesi)
EK-2 Tesis Yerleşim Planı
EK-3 Yapı Kullanma İzin Belgesi
EK-4 Proje Özeti
EK-5 Vergi Levhası
EK-6 Site Sahibinin İmza Sirküleri
EK-7 Faaliyet Alanı
EK-8 Taahhütname bu ekleri yazdım bunlar Çed görüşünü almak için yeterli ekler midir?
İç Tetkik konusunda elimde size örnek olabilecek bir kaynak yok ancak Çed Görüşü hakkında bir iki şey söylemek istiyorum;
* İçme ve kullanma suyu nerden temin edilecek? (şebekeden mi yoksa taşıma yolu ile mi?) (Proje özetinde mutlaka yer verilmeli)
* Atıksu Bağlantı İzni (ya da atıksu ile ilgili geçerli yazı)
* Taahhütname (bakanlık sitesinden uygun formatı indirebilirsin)
* Vekâletname (eğer dosyayı site yöneticisi imzalayacaksa gerek yok ancak imzaları siz atacaksanız isterler)
Ek: Ek-1 veya Ek-2
Bölüm: Maden-Enerji-Turizm vb. Bölüm no'su da var eklerde.
Faaliyetin Adı: Bölüm altındaki uygun konu başlığı
Örnek: "Ek-1 Bölüm 1 Enerji Endüstrisi, 1.1 Termik Santraller, 1.1.1 Katı ve sıvı yakıtlı tesislerden toplam yakma sistemi ısıl gücü 100 MW veya daha fazla olan tesisler." gibi.
@jn6zo
Duyurulara gerek yok, sisteme girdiğinizde rapor yükleme kısmına baktığınızda sadece aylık programı yükleyebileceğinizi görürsünüz. Yanlış hatırlamıyorsam 2015 şubat gibi duyuru yapılmış olabilir.
@jn6zo şuanda sisteme rapor yükleme işlemi yok. bakanlık duyurusu ile sisteme sadece aylık çalışma takvimini yükleyin denildi. aylık rapor, iç tetkik ve eğitim raporunu istemiyor. yeni bir duyuruya kadar yüklenme yapılmayacak
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.