Bekra bildirimleri

Üyeler Görebilir
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??

Üyeler Görebilir
Merhaba arkadaşlar bugün tesisime ait BEKRA bildirimini güncellerken girişini yapmaya çalıştığım kimyasalın CAS kodunu yazıp arattığımda başka kimyasal adı çıkıyor diğer kimyasal ekle kısmından ilerlediğim zamanda CAS ve EC kodu kayıtlı olduğundan girişini yapmaya çalıştığım kimyasalı kaydedemiyorum acaba aranızda aynı sorunu yaşayan oldu mu?

Üyeler Görebilir
@Merve İnan Tamamdır sebebini anladım :) "
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!
" adresinden de sorguladığınızda "Sulfur" yazıyor, yani Kükürt. Kimyasalın içeriğinde %99 oranınında Kükürt var iken, Hidrojen Sülfür %0-1 arasında yer alıyor. Dolayısı ile direkt olarak size Kükürt'ün MSDS'ini yazmışlar ilk kısımda. Yapacağınız bildirim için Kükürt seçip miktarı yazmanız yeterlidir. %0-1 arası olan maddenin bildirilmesine gerek bulunmuyor Yönetmeliğe göre.

--
Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Yönetmelik ekinde 3 nolu notta %2 ve altını hesaba katmayabilirsiniz denmiş.

Üyeler Görebilir
arkadaşlar firmamda herhangi bir kimyasal kullanılmıyor sadece mutfak kısmında temizlik amaçlı kullanılıyor. BEKRA bildirimini boş yapamıyorum lütfen bir kimyasal giriniz hatası veriyor ne yapmak gerek ?

Üyeler Görebilir
Tehlikeli Kimyasal ekleden ilerleyerek bildirimi yapın.
Dilerseniz cas numarasını girin.Eğer CAS numarasından çıkmaz ise diğer karışım/kimyasal ekleden manuel oluşturun.

Üyeler Görebilir
MSDS'in 2 nolu başlığı altında tehlikelilik işaretine bakmalısınız. Var ise; Tehlikeli Kimyasal Ekle kısmından ekleyeceksiniz. %2 oranından büyük konsantrasyona sahip, birden fazla malzeme varsa; karışım olarak gireceksiniz. Tek bir madde ise Tehlikeli Madde olarak ekleyeceksiniz.

Üyeler Görebilir
arkadaşlar firmadan aldığım Msds listesini atmışlar. asetik asit var mesela yanında p5a p5b p5c yazıyor. Ama sistem bir tanesini seçmeme izin veriyor. Firma kaynama noktasını falan bilmiyor bu durumda hangini gireceğim? Birde başka bir kimyasalda H1 H2 var aynı anda. bu durumda da tek birini seçebiliyorum hangisini seçeyim.

Üyeler Görebilir
sasagapooHer zaman en zararlı görüneni seçiyorsun diye biliyorum. Yani asetik asitte p5a seçmelisin asetik asitte 16. bölümde parlama noktası yazıyor bende 60 altında olduğu için de zaten direk bu bölüme giriyor.
H1 ve H2 olunca da H1 seçeceksin aynı mantıkla. ben böyle yapıyorum yani...

Önceki cevapları görüntüle…
Üyeler Görebilir
Üyeler Görebilir
Nazlıhan TOPÇUMerhaba,
P5a P5b ve P5c sınıflandırması kimyasalın hem kategorisine hem de firmada kullanımına göre değişir .
Örneğin, alevlenir sıvılar Kategori 2 olarak sınıflandırılan asetonun yarısının büyük kaza tehlikesi oluşturabilecek özel proses koşullarında kullanıldığı, diğer yarısının ise çevre şartlarında depolandığı düşünülürse, asetonun yarısı P5b, diğer yarısı ise P5c olarak beyan edilecektir.

Üyeler Görebilir
Savaş G.Doğru söylüyorsunuz Savaş Bey, yanlış analiz etmişim.
1631266625184.png
Düzeltmek adına şöyle diyelim o zaman; P5a da ayırt edici faktör kaynama sıcaklığını üzerinde tutulması,
P5b de yüksek basınç veya yüksek sıcaklık gibi özel proses koşulları ve P5c de bunların dışındakiler olarak tercih yapıcaz. Doğru muyuz?