Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Böyle bir tablomuz yok ama istenen çok da veri yok aslında ?
1- Tüm kimyasalların Türkçe MSDS'leri (siz tehlikeli olanları gireceksiniz)
2- Kimyasalların maksimum depolama miktarı (Örneğin; 100 kg kaldığında 1 ton sipariş ediliyorsa siz bildirimi 1.1 ton olarak yapacaksınız).
Beyan sisteminde firmadan alınacak başka bir veri ihtiyacı yok. Alt ya da üst seviyeli kuruluş çıkarsa, hazırlanacak dosyalar var. Ama önce beyanı gerçekleştirip, kapsamı belirlemelisiniz.
Beril Ç.Çok güzel bir tablo olmuş. Bunun dışındaki kimyasallar hesaplamaya dahil edilmeyecek ve tehlikeli bile olsa girilmeyecek. Bu bilgiyi arıyordum. Çok teşekkürler
arkadaşlar firmadan aldığım Msds listesini atmışlar. asetik asit var mesela yanında p5a p5b p5c yazıyor. Ama sistem bir tanesini seçmeme izin veriyor. Firma kaynama noktasını falan bilmiyor bu durumda hangini gireceğim? Birde başka bir kimyasalda H1 H2 var aynı anda. bu durumda da tek birini seçebiliyorum hangisini seçeyim.
sasagapooHer zaman en zararlı görüneni seçiyorsun diye biliyorum. Yani asetik asitte p5a seçmelisin asetik asitte 16. bölümde parlama noktası yazıyor bende 60 altında olduğu için de zaten direk bu bölüme giriyor.
H1 ve H2 olunca da H1 seçeceksin aynı mantıkla. ben böyle yapıyorum yani...
Savaş G.Ama MSDS lerde kaynama noktası 60 dır ya da yüksek basınç kategori şudur gibi bir şey yazmıyor. Firmadakiler de bilmiyor. Bunu nerden bulacağız?
istanbul34Bekranın amacı firmada anlık olarak maksimum depolanan kimyasal miktarlarının belirtilmesi olduğundan üretim de olsa depolama da olsa beyan kapsamındadır diye düşünüyorum. Sonuçta depoda duruyor ve o tehlikeyi barındırıyor.
@Erkan Yılmaz 2018 de laboratuvarda kullanılan kimyasallardan dolayı bekra bildirimi yapılmış bir firmam var. Fakat artık lab kullanmayıp dışarıdan hizmet alıyor. beyan edilmiş bekrayı nasıl düzeltebilirim. bekra sistemine girilen kimyasalları silsem boş bekra yapanbilir miyim. Denetimde bekra bildirimini istiyorlar yardımcı olur musunuz ?
nazlıcan balcıÇok geç oldu kusura bakmayın yeni gördüm. Boş olarak yapmanız yeterli. Normalde yapılmasına gerek yok ama madem istenmiş. Boş olarak yapılması gerekir
merhaba arkadaşlar, tesiste yakıt tankı vardır. il çevre bekra bildirimi yapmamı istedi. Tankın toplam kapasitesini mi girip beyan vereceğim nasıl oluyor? sisteme baktım ama pek anlamadım. Toplama kuralı denmiş. sadece motorin var tesiste. yardımcı olabilir misiniz?
Bu site, içeriği kişiselleştirmek, deneyiminize uyarlamak ve kayıt olmanız durumunda giriş yapmanızı sağlamak için yasal düzenlemelere uygun çerezler (cookies) kullanır.
Bu siteyi kullanmaya devam ederek, çerez kullanımına izin veriyorsunuz.