Geri Kazanım Katılım Payına İlişkin Yönetmelik Hk.

Üyeler Görebilir
yonetmelik genel hatlariyla piyasaya surenlerin cevre sorumluluklari karsiligi devlete para odeyerek yukumluluklerden kurtulmasini hedeflemiş.

bir yil daha piyasaya surenler hem yetkilendirilmis kuruluslarla hem de bakanlikla yukumlulukleri yerine getirecek. Madde 5 de 12. Fikra ile satis ambalajlari icin belki de firmalar yetkilendirilmis kuruluslarla calismaya devam ederek genisletilmis uretici sorumlulugunu yerine getirecekler. Ancak ambalajin nasil toplanacagi ve ne sekilde belgelenecegi usul esaslarda gorecegiz gibi durmaktadir.

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Please, Giriş Yap or Kayıt Ol to view URLs content!

Yönetici tarafından son düzenlenen:
Üyeler Görebilir
@Hüseyin Can Ceylan palet ve masura var bunların yanına koli ve strech de eklene bilir, bu ikisinden emin olamadım şimdi ama sevk edilirken kullanılan ambalajlar. Sevk edilen ürün olarak iplik, örgü kumaş, elyaf ve balya elyaf. Yani aslında, bir tesisten çıkan ürün diğer bir tesisin hammaddesi oluyor ve aynı vergi numaralı farklı adreste yer almaları dolayısıyla ECBS üzerinde farklı tesis kayıtları var.
Bu gibi taşınımlarda çıkan ambalajları; irsaliye de malzeme cinsi, miktarı ve alan firmanın kaşe bilgileri yer almak kaydıyla gösterdiğimiz zaman GEKAP yükümlülüğünden kapsam dışı olunur mu ☺

Üyeler Görebilir
@yeniçevreci bahsettiğiniz gibi grup şirketleri ise aynı vergi numarası sahip farklı tesisler ise gekap muafiyeti doğurur.
@Çeçilya Saktan nın firmasınada aynı yorumu yaptım benzer durum farklı malzemeler.
Temel olarak basit aslında piyasaya sürüyorsan yükümlüsün.
Ama şunun şartını kesinlikle söylemeliyim ara ürün olarak sevkiyatı gerçekleştirilen malzemelerin ambalajları kesinlikle toplanılıp lisanslı bir firmaya atık alındı makbuzu karşılığında verilmesi.
Yani size bu malzemeleri sorduklarında açıklamanız ve elinizdeki kanıtlar başka bir sorulara yada endişeye yol açmaması gerekmekte.
[automerge]1583480134[/automerge]
@Fatih Koçak katılıyorum ??

Üyeler Görebilir
bence kesinlikle boşuna paranızı heba etmeyin. p.tesi yapılan seminerde bunu gördük. bakanlık personellerinde de hala oturmamış bazı şeyler kendi bildiklerini anlatıyorlar ama soru-cevap kısmında sadece görüş isteyin diyorlar.