@Esin Alkar
ben aşağıdaki gibi yaptım yardımcı olur belki.
Yönetim Temsilcisi .................... organizasyondaki yönetim kadrosu içerisinden seçilir. Seçilen temsilci üst yönetim tarafından tüm çalışanlara duyurulur. Bu kişilerin sorumluluk ve yetkileri Yönetim Temsilcisi görev tanımında tanımlanmıştır.(Yönetim tarafından Yönetim Sistemi kapsamında Kalite, İş Sağlığı ve Güvenliği, Çevre ile ilgili olmak üzere birden fazla yönetim temsilcisi veya YT’ye ana konusu dışındaki diğer konularda yardımcı olması için yardımcılar atanabilir.)
Genel olarak Yönetim Temsilcisinin/Temsilcilerinin görevi;
a. Kalite, çevre, iş sağlığı & güvenliği yönetim sisteminin ihtiyaç duyduğu süreçlerin ve prosedürlerin oluşturulması, uygulanması ve sürekliliğini sağlamak,
b. Kalite, çevre, iş sağlığı & güvenliği yönetim sisteminin performansı ve gelişimi için kaynak ihtiyaçları hakkında üst yönetime rapor sunmak,
c. Kurumda müşteri isteklerinin farkındalığının artmasına yönelik çalışmalar yapmak.
.................... yukarıda belirtilen yetki ve sorumluluklara sahip olacak yönetim temsilcisini belirlemiş ve duyurmuştur.
Ayrıca yönetim temsilcisi dışında her departman için departman lideri belirlenir ve entegre yönetim sistemini yönetim temsilcisi ile koordineli yürütür. Departman liderinin sorumlulukları görev tanımlarında belirtilmiştir.