• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

1 Nisan 2012

E. Cihan

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
7 Ocak 2010
Firma
N/A Environment
Bildiğiniz gibi 1 Nisan 2012 Çevre İzni süresiz olan tesislerin başvurması için son gün. Ancak herkes başvuruları bitirdi mi bilmiyorum. Bu tarihten sonra ne olacak, ne gibi bir yöntem izlenecek bir bilgi paylaşımı yapalım dedim çünkü bir çoğumuzun aklında çeşitli soru işaretleri var. Bugün bir arkadaşımdan duyduğum İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı yoksa bile boş kağıtla da olsa başvuru yapın gibi bir şey söylemişler sanırım. Peki benim merak ettiğim şey şu:
Hiç başvurmayanlar mı şu an risk içinde yoksa başvurusu ret edilmiş ve eksikleri tamamlamaya uğraşanlar var. Bununla birlikte İl Müdürlüğü Uygunluk Yazısı bekleyenler var. Bu gibi durumlarda da yine risk var mı ?
 
En az GFB başvurusu yapmış olmak gerekiyor diye biliyorum. En son tesisimin başvurusunu az önce tamamladım. Gerçekten ne olacağı belirsiz bir süreç...
 
Gfb diye ben de biliyorum. Yoksa çevre izinleri öyle ha diyince alınan bir şey değil. Ki böyle olduğu sürece bakanlık uzatacaktır bence
 
Uygunluk Yazısı zaten GFB sürecinde isteniyor. Ama elinde bu yazı olmayan yerler var. Dolayısıyla GFB başvurusu da yok.
 
@ECK

Uygunluk yazısı için başvuru yaptığımız yazıyı da yükleyebiliyoruz. Ben başvurulardan birini o şekilde tamamladım. Eksiklik bildirimi yaparak uygunluk yazısını yükleyin diyecekler nihayetinde. Sonuçta başvuruyu tamamlayıp ilgili bakanlık birimine göndermiş olmak önemli...
 
Yaşanan aksaklıkların belli bir kısmının da bakanlık yazılım hataları, il müdürlüğünde evrak kayıpları, uygunluk kontrolü için gelmemeleri vs den kaynaklandığını düşünürsek ben de tarihin pek bi öneminin kalmayacağını düşünüyorum.
 
@cemba82
Yalnız eksiklik bildirimi İzin aşamasında yapılıyor. GFB de kabul veya ret var. Ama İl Çevre Md. sizde belki yapıcı olalım diye Uygunluk yazısını o şekilde kabul edip, izine geçip izin aşamasında eksiklik olarak bildirip ekleyin demiş olabilir. Seri şekilde ilerlemek ve prosedürü azaltmak için. Öyle yaptıysa da bence gayet iyi olmuş.
 
@ECK

Evet öyle oluyor. Daha önceki 3 tesisin GFB sürecinde "ek belge istekleri" kısmında yüklenmesi istenen belgeler kısmından belirtilen düzenlemeleri yapıp yükledik. Biri bakanlık tarafından diğer ikisi de il müdürlüğü tarafından değerlendirilmişti. Doğrudan reddetmeleri istense zaten sistemde ek belge bildirim bölümü eklenmezdi... Sıkıntı olacağını sanmıyorum.
 
bende açıkçası çok sorun olacağını zannetmiyorum.. eski tesisler için problem bu.. en azından 6 aylık bir ek süre daha verilecektir.
 
bu konuda dün katılmış olduğum bilgilendirme toplantısında GFB alınmış olması gerektiği söylendi.başvuruları geri dönen firmalar işleme ilk baştan ilk kez başvuru yapıyormuş gibi işlem yapacakları için GFB alınmamış anlamına gelir diye söylediler.Peki bunu neye istinaden söylüyorlar.

Mevcut izin ve lisansların geçerliliği
GEÇİCİ MADDE 1
(2) Çevre izin ve lisansları süresiz olanlar ise, bu Yönetmeliğin yürürlüğe giriş tarihinden itibaren en geç iki yıl içerisinde bu Yönetmelik kapsamında çevre izin veya çevre izin ve lisansbaşvurusunda bulunur. Ancak bu işletmelerden ilk defada ücret alınmaz.

Buna ek olarak bu tarihten sonra izin başvurusunda bulunmamış her yere yazı ya da ceza makbuzu gönderilmeyeceği ve yapılan denetimlerde izin belgesi istenecek ve ibraz edilemezse işlem yapılacağı belirtildi.bu tarihten sonraki yapılacak başvuruları özellikle sordum. orasını başvuruyu değerlendiren il çevre ve kişinin inisiyatifine kalmış diye bir cevap aldım.
 
merak ettiğim bişey var. daha sistemi oturtamamışsınız, habire arıza çıkıyor, her dakka bişeyleri değiştiriyorlar, en basidi beyan yapacağız sistemler göçüyor ama bakanlık kalkmış bizden başvuru yapacaksın diyor.
ee bakanlık olarak sen hangi yükümlülüğünü yerine getiriyorsun da benden bişey bekliyorsun?
il çevre çalışanların 6 7 ayda uygunluk başvurusuna gelemiyor ama sen GFB istiyorsun oldu başka?
 
Benim düşünceme göre yapılması gereken; ek süreyi beklemek yerine hatalı da olsa GFB başvurusunu yapmak, reddine kadar geçen sürede eksik olan evrakları tamamlamak, gfb'yi almak ve çevre izin aşamasına devam etmek.

Aklıma başka çözüm yolu gelmiyor.
 
@hilmi_6138

evet geçerlidir.ÇKAGİLHY ek-2 de olduğu için emisyona başvuru yapılması gerekir.zaten muhafiyet varsa uygunluk yazısı aşamasında muhafiyet yazısı verilir.
 
bizim görüştüğümüz il çevre müdürlükleri; siz uygunluk dilekçesini verdiniz ama biz size uygunluk yazısını veremedik bu nedenle sizin sorumluluğunuz yok diye belirttiler.
 
Üst