• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

2012 belgelendirme

Merve Yeşildağ

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
16 Haziran 2011
Firma
geri dönüşüm
merhaba;
piyasaya sürenler 2012 belgelendirmnesini ne zaman yapmaya baslayabılırler bılgısı olan varsa acıklayabılır mı tsk ederım
 
@mujdat_41
müjdat bey bizde acele ediyoruz çünkü sene başında sözleşme yaptığımız firmalar var fakat bu sistem değiştikten sonra ne yapacağımızı bilemiyoruz. biz herhangi bir yetkilendirilmiş kuruluşla anlaşması olmayan TAT ve GDT firmasıyız. sene başından beri tek başımıza bütün masrafları çekerek belediyenin bütün atıklarını topladık. şimdi stoklarımızda bir sürü atık birikti belgelendirme yapacağız fakat yapamıyoruz. yani kısacası para kazanma zamanı geldi bir çevre mühendisi tam TAT lara para kazandıracak böyle birşey ortaya çıkıyor :))
 
Arkadaşalar benide bir sorunum var tatta çalışıyorum lisansımız aralık itibari ile bitiyor belgelendirme için sözleşmelerim var evraklarım hazır lisansım bittiği için bir sorun yaşarmıyım acaba:s
 
ii) Yetkilendirilmiş kuruluş: Piyasaya sürenlerin bu Yönetmelikte belirtilen yükümlülüklerini yerine getirmek üzere oluşturdukları ve Bakanlık tarafından yetkilendirilen tüzel kişiliği haiz kuruluşları,
ifade eder.
Yani lisanslı tüm toplama ayırma tesisleri yetkilendirilmiş kuruluş mudur, belgeleme yapabilir mi?
 
Belgelendirme eğitminde anladığım kadarıyla yine netlik oluşmamış arkadaşlar belediye açısından.Dosya ve bildirimi belediye yapacak sözleşmeleri ben yaptım firmalarla bu kördüğümden nasıl kurtulucaz bakalım hayırlısı:)
 
@seycan
Ben eğtime katılmadım özel sektördeyim,belediyedeki çevre mühendislerinden aldığım bilgide tam detay yok önümüzdeki hafta bizde net bilgi alabileceğiz.
 
@seycan
Yetkilendirilmiş kuruluş farklı bir tanım. Piyasaya sürenler tarafından kurulan bir organizasyon. Kar amacı gütmeden çalışan ve amacı PS'ten alıp belediye ve lisanslı firma ile işbirliği kuran bir yapı. Lisanslı firmalar bu kritere girmiyor. Bu nedenle direkt olarak PS ile belgelendirme yapamazlar.
 
arkadaşlar belgelendirme ile ilgili ilk defa çalışıyorum. nasıl bir yol izlemem gerektiğini pek bilmiyorum. yetkilendirilmiş kuruluş ile çalışmam için belediyenin yetkilendirilmiş kuruluş ile sözleşmesi olması gerekiyormuş ya da herhangi bir veya bir kaç gdt firması ile belgelendirme yapabilmem için belli bir zaman var mı ve gdt firmalarıyla anlaşma nasıl oluyor? bu konuda yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. İyi çalışmalar...
 
Merve hanım piyasaya süren olsanız size yardımcı olabilirdim ama TAT lar hak pek bilgim yok:( ama ekdeki dosyaları bak. sayfasından indirdim bir bakın isterseniz işinize yarayacağını düşünüyorum. İyi Çalışmalar
 

Ekli dosyalar

  • BelgelemeUsulEsaslar.pdf
    307.6 KB · Görüntüleme: 13
  • PlanUsulEsaslar.pdf
    641.5 KB · Görüntüleme: 17
  • YetkilendirmeUsulEsaslar.pdf
    215.7 KB · Görüntüleme: 13
@Yasemin Aslantürk
yağmur hanım,
bi kısmını inceledim bunların, tekrardan inceleyeyim teşekkür ederim. peki piyasaya sürenler nasıl bi yol takip ediyorlar, kısaca anlatmanız mümkün mü?
 
@Merve Bük
Merve Hanım adım yağmur değil Yasemin :) biz geçen yıl belgelendirme için TAT firmaları ile anlaşmıştık ama bu yıl TAT firmaları ile anlaşılmayacağı söylendi, yazıldı bizde Ambalaj atıkları yönetim planı onaylı belediyeler ve yetkilendirilmiş kuruluşlara yöneldik. Yetkilendirilmiş kuruluşlar belgelendirme işini daha öncede yaptıkları için onları tercih ettik fakat fiyatlar biraz pahalı:(Belediyeler ilede görüştüm her görüştüğümde yeni sistemin açıklamasını yaptım teşekkür ettiler ve haberleri olmadığını söylediler malesef. TAT da çalışan arklar daha iyi bilirler ve mesajı gördüklerinde gerekli açıklamayı yapacaklarını umuyorum ama şahsi fikrim bu işin yürütülmesinde Belediyeler sizler ile yani TAT firmaları ile beraber çalışacaklar mecburlar sonuçta ambalaj atıklarını toplayan ve lisanslı firmaya veren sizsiniz bence siz toplanan ve lisanslı firmaya verilen ambalajlar ile ilgili evrakların takibini düzenli olarak yapın Belediyeler eğitime gittiler işlemlerin nasıl yapılacağı hakkında size bilgi vereceklerdik kesinlikle. İyi Çalışmalr. Bu mesajı biraz hızlı yazdım şimdiden sürçü lisan ettiysem affola;)
 
akadaşlar,

belgelendirmede lisanslı TATlara çıkış yaptığımız faturaları kullanabilir miyiz acaba? biz de lisanslı tat firmasıyız lisanslı tatlara çıkışlarımız oluyor. atık ambalaj sistemine girişlerini yaptığım bu faturaları belgelendirme de kullanabilir miyim?
 
Tat firmasında çalışan ve de belgelendirmesinde kotası olan arkadaşlar bana ulaşabilr mi??
 
Üst