• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

AguaClara

CMNet Okuru

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
23 Eylül 2015
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .


yukarıdaki bağlantıdan indirilebilecek olan basit bir arayüz yazılım. cornell üniversitesi tarafından geliştirilmiş, tasarım parametrelerini ve nüfusu belirlemeniz halinde tamamen hidrolik yük kayıplarıyla oluşturulan karışım şartlarında, koagülasyon ve flokülasyon için gereken tank boyutlarını hesaplayıp çizim haline getiriyor. paralel plakalı çöktürme tankını ve boru-savak hesabını da yapıyor. proje dosyasını ingilizce (ve bazı yerlerde sanırım ispanyolca) olarak hazırlayıp verdiğiniz email adresine yolluyor. çizimler gerçekten işe yarar. deneme için yolladığım tasarım parametrelerine cevaben gelen çizim ekte.
(15 dakikada elime ulaştı, draftsight ile 3B olarak açıldı üstelik. 13 mb kadar, biraz zorladı benim bilgisayarı)

açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi duyanlar ya da proje ödevlerinin çizimlerine nereden başlayacaklarını bilmeyen öğrencilerin işine yarayabilir. çizimi otomasyon haline getirme kısmı benim çok ilgimi çekti.

Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .

şöyle de bir excel dosyasıyla en uygun teknolojiyi seçme rehberi vermişler.

temiz suya ulaşmanın ya da altyapı kurmanın zor olduğu latin amerikanın geri kalmış bölgeleri için hazırlamışlar. tamamen özgür yazılım felsefesiyle dağıtımını yapıyorlar.
 

Ekli dosyalar

  • New Project.rar
    5.4 MB · Görüntüleme: 55
Üst