• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Ambalaj atıkları hk.

Gizem Kesen

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
9 Ocak 2012
Firma
Anadolu Birlik Holding - Panagro
Merhaba arkadaşlar,
Tesisimizde çıkan atıklar için atık sepetleri yaptırdık. Sepetin ağzının açık olması bir sorun yarıtırmı? Sepetlerin içinde atık poşetleri var. Her vardiyada dolu poşet alınıp yerine temiz poşet tekılıyor. Fakat ağzının açık olması konusunda tereddütlerim var. Yönetmeliklerde de ağız açıklığı yda kapalılığıyla alakalı bir şey bulamadım. Yardımcı olabilirmisiniz acaba?
 
problam olacağını zannetmiyorum ama kapalı olması daha iyiydir. dış etkilere maruz kalmaması ve kirliliğe meydan vermemesi için.
 
aynen üstünün açık veya kapalı olması farketmez kimse birşey demez ama üstünün kapalı olması her zaman iyidir zaten arkadaş da bahsetmiş neden olduğunu
 
yukarıdaki yorumlara nispeten ...sepetin ağzına evlerdeki çöp kutuları gibi açma kapama sistemi yapabilirsiniz şayet masraflı oluyorsada birisi uyarana kadar bişi yapmayın sonuç itibari ile çevreye olan duyarlılığınz belli:) daha ne olacak:)
kolay gelsin,
iyi çalışmalar,
...
 
arkadaşlar;
danışmanlığını yapmakta olduğumuz 200 haneli bir site için ambalaj atıklarını ayrı toplamak ve bağlı bulunulan belediyenin anlaşmış olduğu lisanslı firmaya vermek istiyoruz. belediyeden ambalaj atığı toplama konusunda konteyner talep ettik lakin bu sorumluluğun siteye ait olduğunu bu konuda yardımcı olamayacağını içeren bir yazı gönderdiler. Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğin 8., 23. ve 24. Maddeleri uyarınca ambalaj atıkları için uygun nitelik ve sayıda toplama konteynerlerinin temininin belediye sorumluluğunda diye düşşünüyorum. sizin bu konudaki fikirleriniz nedir.
 
@Dilan Seycan
maalesef firmada bu teklife sıcak bakmadı. bizde muhatapımız belediye olduğundan belediyeye müracaat ettik ama maaliyet dolayısıyla onlarda olumsuz karşıladılar. netice de atıkları toplamak belediyenin görevi değilmidir?
 
Arkadaşlar bu atık toplama işinin standardı nedir? örneğin şantiyelerde ambalaj atıklarının toplandığı yer nasıl olmalı, yada atık motor yağlarının toplandığı sızdırmasız kapların etrafı, altı, üstü... nasıl olmalı? hurdaların toplandığı yer nasıl olmalı ? bunun standartlarını belirten yönetmelik var mı yada standartları nedir bu işin ?
 
Konteynır site için maliyetli olabilir, daha çok fabrikalara bırakılıyor. Özellikle de çoğu tesiste yöneticilerinin haberi olmadan, çalışanların biriken atıkları hurdacılara satması tat lerini masraftan kaçınmaya itiyor. Ama apt girişlerine iç mekan kutuları isteyebilirsiniz. Ya da aşağıdaki gibi geri dönüşüm kutularını tesis içine bırakabilirler. Belediye eğer lisanslı firmayla sözleşme yoluna gittiyse maliyetleri karşılamak zorunda değildir.

ketob_ gdönüşüm_kutuları.JPG
 
@Dilan Seycan
Konuyu biraz daha açaym. burası 280 konutluk bir yazlık site yaklaşık 60 bin m2 alan üzerinde kurulu. içinde şehir içi minibüsler işliyor. site içinden tıpkı normal şehir gibi imar yolları geçiyor. bu yollar sadece o sitenin değil tm kamunun kullanımına açık. bu yol üzerindeki sokak aydınlatmaları çöplerin toplanması bu imar yolunun bakımı onarımı hep belediye meshuliyetinde (yasal olarak) bizde nasıl şehir içlerine belediyeler toplama noktaları koyuyorsa buralarada toplama noktaarı yapmasını istiyoruz. netice de buralarda belediyenin mücavir alanı içinde hizmet getirmeli diye düşünüyoruz. tabi imkanlar çerçevesinde. yanlış da düşünüyor olabilirim arkadaşlardan fikir almak istiyorum
 
Dediğim gibi bu yatırımı yapacak olan belediyenin sözleşme yaptığı toplama ayırma tesisidir böyle bi alana konteyner bırakılmalı tabi ama böyle bir yatırım yapmayabilirler siz firmayı bu konuda biraz sıkıştırmalısınız. Yani belediyenin mücavir alanı içinde olup olmamasıyla ilgili değil. Belediyenin sözleşmesi doğrultusunda tat lara bölgeler paylaştırılmıştır, o bölgeye bakan sözleşmeli toplama ayırma tesisi bırakır kutuları.
 
@Dilan Seycan

ama bizim muhatabımız belediye değilmidir. netice de belediye bize karşı sorumlu bizde belediye ye. kaldı ki belediye yapama dedikten sonra firma hiç yanaşmaz bu işe. teşekkür ediyoruz belediyemize
 
siz belediyenin temizlik işleri birimini arayın. sitemize geri dönüşüm araçları uğramıyor toplama için naylon kumbara falan da yok diyin. temizlik işleri de lisanlı firmaya iletir. bize bu şekilde her gün 2-3 şikayet geliyor. maksimum 3 gün içinde istekler gerçekleştiriliyor. bizim burda da belediye karton vermiyor toplayan firmaya söylüyor onlar hallediyor.
 
Öncelikle Gözde arkadaşımın dediği gibi projenin bağlı olduğu birime gitmen gerekiyor (Temizlik işleri, Çevre koruma, Zabıta) orada çalışanları konteyner koyacağınız bölgenin gerçekten ihtiyacı olduğu (verim alabilecekleri) konusunda ikna etmeniz gerekiyor. Bu projeye gerçekten hem belediye hemde firma katkı sağlar. Yeter ki sitenizde çıkacak olan ambalaj atıklarının düzenli konteynerlere atılmasını sağlamanız.


''Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez''
 
arkadaşlar çevremizdeki firmaların ambalaj atıklarını alamıyoruz. diğer geri dönüşüm firmaları bu firmalara illaki bize vereceksiniz diye yaptırım uygulamakta. bunun için ben de il çevreye bir dilekçe yazmak istiyorum. dilekçeyi nasıl oluşturmalıyım?
 
Üst