• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Aynısını Telegram'da konuştuk :D Güzel kelime oyunu yaptılar. Sonuç olarak "EĞİTİM ÜCRETSİZ" demişlerdi. Sınav ve Belge ücretsiz diye bir ibare hiç geçmedi :D
 
Konu gittikçe kirlenmeye başladı. Kıymetli arkadaşlar, aynı sorular dönüp duruyor. Biraz sizden önce yazılmış mesajları okumayı denemelisiniz.

- Eğitim ücreti yok ama sınav ve belge ücreti var. MİKTARINI BİLMİYORUZ.
- Tecrübeniz yok ise D 'ye başvuracaksınız. Varsa, yılına göre başvuru yapacaksınız.
- Tecrübenizi ispatlamanın yolu SGK dökümü ve resmi yazıdan geçiyor. Resmi yazı olarak hizmet verdiğiniz firmalardan herhangi birinden bu yazıyı alabilirsiniz.
- Danışmanlık firmasında olmanız bir şeyi değiştirmiyor. Danışmanlığını yürüttüğünüz bir firma da bu yazıyı verdiği takdirde tecrübe olarak ekleyebiliyorsunuz
- Eğitim ile ilgili bir doküman istiyor sizden. Oraya yükleme yapmak zorunda değilsiniz. Zorunlu olanlar SGK dökümü, nüfus kayıt örneği ve vesikalık fotoğraf.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem YılmazCem Bey merhabalar,

Endüstriyel bir çamaşırhanede çevre mühendisliği yapmaktayım.

Yaptığımız arıtma işlemi, sanayide bulunan Arıtma tesisinin arıtmış olduğu atıksuyu, tekrar ileri arıtım teknikleri kullanıp, arıtarak yıkama suyu olarak sistemde kullanmaktayız. Kullanılan yıkama suyu sistemde kullanıldıktan sonra herhangi bir şekilde arıtma işleminden geçmeyerek sanayi kanalına deşarj edilmektedir. Yukarda bahsettiğim arıtma sisteminde tesis sorumlusu olarak görev almaktayım. Bu arıtma tesisinde çalıştığım yılları firmamdan yazı alarak tecrübe olarak ekleyebilir miyim.
 
Muhammed BeyazMerhaba,

Tebliğde ikincil arıtmanın karşılığında alıcı ortama deşarj yapanlar için dahil olduğu yazmakta. Dolayısı ile benim fikrime göre tecrübe saydıramazsınız. Ancak uygulamadaki mail adresine sorunuzu iletirseniz, eminim ki size olumlu veya olumsuz dönüş yapacaklardır. Benim bu düşüncem ile ilgili aldığım resmi bir görüş yazısı mevcut değildir.
 
Arkadaşlar D sınıf içinde yeni mezunlardan da Sgk Dökümü istiyor, daha önce çalışmadığımız için döküm belgesi mevcut değil. Teşekkürler
 
a sınıfına başvurmak istiyorum ama ocakda 5 yılım dolacak.

Bununla ilgili fikri olan var mı? Mevcut halim ile başvursam kabul olur mu acaba?
 
danışmanlık şirketine ortak olan bir mühendis, atıksu arıtma tesisinde danışmanlık yapan bir kişi olarak sgk dökümü yerine ne yükleyecek.
 
Adsız.jpg
[automerge]1604406849[/automerge]
kentsel için başvurum onaylandı, endüstriyel için değerlendiriliyor, doğrumu anlıyorum?
 
Merhaba

Eğitime başvuru yapan varmı.

Firmadan alacağımız çalıştığımızı gösteren yazı örneği olan varsa paylaşabilir mi?

Basit bir yazı yazılsa olur mu?

Birde yazıyı yükledikten sonra bir sonraki aşamada ne tür belgeler isteniyor.
 
bendeki durum bu :D
aat.png
[automerge]1604409024[/automerge]
hemde d hem c ye başvuru yapabiliyor muyuz ? :D
 
Arkadaşlar bu arada İlgili AAT personel teliği ile alakalı son gelişme olarak ;

Tebliğ alıcı ortama veren arıtmaları kapsıyor ama A-B-C belgeleri için istenilen tecrübeleri siz kanala veren bir arıtmada da edinmiş olabilirsiniz. Az önce kanala deşarj AAT tesisinde çalışan bir arkadaşım buradaki tecrübesini sisteme yükleyerek A belgesi için sınav başvurusu onaylandı. Ama tebliğe göre şuan çalıştığı tesis muaf :D
 
arkadaşlar değerlendirmesi reddedilen varmı. benimki reddedildi. ama sebebi ne olduğunu neyin yanlış olduğunu yazmamışlar. bilgisi olan varmı ret sebebini nereden öğrenebilirim
 
Önceki cevapları görüntüle…
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
puhuDirekt olarak A başvurun, alt sınıflara bakabiliyorsunuz. Aynı türde iki farklı belge verilmiyor. Tebliğde de alt seviyelere bakabildiğiniz belirtilmiş

@esineray A sınıfı 5 yıl ve üzeri tecrübe olduğu için başvurmanızı önerdim :) B sınıfı 3-5 yıl arası. Dolayısı ile kabul etmemesi doğal.
 
Cem YılmazA için başvuruyu tamamladım gerisi kabul görecek mi bakacağız artık.İlginize teşekkürler
[automerge]1604485184[/automerge]
Evet ben 7 yıldır C işleten olark saçma kabul eidyorum ama C ye başvuramadım. İlla A'ya aldı. Alt tesislere bakabiliyor olmakla alakalı sanırım. Yoksa danışmanlık yapan biri olarak tam zamanlı bir tesiste çalışmam mümkün değil zaten.
 
Üst