• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atıksu arıtma tesislerinde çalışan teknik personele ilişkin tebliğ

Konu gittikçe kirlenmeye başladı. Kıymetli arkadaşlar, aynı sorular dönüp duruyor. Biraz sizden önce yazılmış mesajları okumayı denemelisiniz.

- Eğitim ücreti yok ama sınav ve belge ücreti var. MİKTARINI BİLMİYORUZ.
- Tecrübeniz yok ise D 'ye başvuracaksınız. Varsa, yılına göre başvuru yapacaksınız.
- Tecrübenizi ispatlamanın yolu SGK dökümü ve resmi yazıdan geçiyor. Resmi yazı olarak hizmet verdiğiniz firmalardan herhangi birinden bu yazıyı alabilirsiniz.
- Danışmanlık firmasında olmanız bir şeyi değiştirmiyor. Danışmanlığını yürüttüğünüz bir firma da bu yazıyı verdiği takdirde tecrübe olarak ekleyebiliyorsunuz
- Eğitim ile ilgili bir doküman istiyor sizden. Oraya yükleme yapmak zorunda değilsiniz. Zorunlu olanlar SGK dökümü, nüfus kayıt örneği ve vesikalık fotoğraf.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Cem Yılmaz@Cem Yılmaz ve @Görkem Dayangaç Danışmanlık firmasında çalışıyorum. Danışmanlık verdiğim hem kentsel hem de endüstriyel AAT'si olan tesisten aldığım yazı ve danışmanlık hizmet sözleşmesini yükledim ve deneyimime göre B sınıfı için başvuru yaptım. Ancak danışmanlık firmasında çalıştığım için ve bir fiil AAT'de çalışmadığım gerekçesiyle kentsel başvurum reddedildi. Aynı belgelerle başvurduğum endüstriyel başvurum kabul edildi. Yani bu iş inceleyen kişinin insafına mı kalıyor? Bunu mu anlamalıyız?
 
Görkem DayangaçPeki Görkem Bey, örneğin 15'inden sonra başvurumu reddettiniz diyelim, sonrasında nasıl bir uygulama olacak? Ben bu eğitimi almak ve sınavına girmek istiyorum. Öyle bir durumda başka bir sınıfa başvuru yapabilecek miyim? Çünkü eğitim ve sınav başvuruları süresi dolmuş olacak. Tekrar başvuru yapmamız için bizim gibi düzeltme yaptıklarınıza izin verecek misiniz? Yoksa tümden eğitim ve sınav hakkımı kaybedecek miyim?
 
Değerli meslektaşlarım merhabalar; Bakanlığımıza gelen mail ve telefonlara özellikle kentsel konusunda cevap vermeye gayret ediyoruz. Burada açılmış olan konu başlığına binaen girdiğimde farklı değerlendirmeler olduğunu da gördüm. Eğer sorunuz varsa mail atmamış yada aramamışsanız dilerseniz bu başlık altında sorularınızı cevaplandırabilirim :)
Başarılı günler dilerim.
 
Önceki cevapları görüntüle…
Görkem DayangaçMerhaba,
Arıtma tesisim için başvurduğumda tesis yetkilimden imzalı evrak istendiğine dair eksiklik geldi.

"******* TC nolu Naz......, 26.08.2017 tarihinden itibaren 600 m3/gün kapasiteli endüstriyel atıksu arıtma tesisi için tesis sorumlusu görevini üstlenmektedir. " diye bir yazı imzalatarak sisteme yükledim.
Fakat bugün "Atıksu arıtma tesisinin işletmesinde bilfiil çalıştığınızı gösteren bir belge yüklenmelidir." diye yine bir eksiklik geldi.

Tam olarak ne yazmamız isteniyor anlayamadım. Yardımcı olur musunuz?
 
Merhaba, şuan arıtma tesisimiz inşaat aşamasında olduğu için D sınıfına başvurabiliyorum ancak sisteme girdiğimde D sınıfı görünmüyor. Bu sınıf için başvurular kaldırıldı mı?
 
@Görkem Dayangaç görkem bey merhaba mezuniyet tarihi hatası nedeni ile eksiklik bildirilmişti. sistemde mezuniyet tarihini 09.06 olarak seçmeme rağmen kaydetme sonrası 08.06 oluyor :confused: güncelleme yapıyorum kaydediyorum son sayfada onaylama ekranında evet seçeneğini aktif olmuyor sanırım ilerleme kaydedemiyorum. konu ile ilgili size yeniden mail atmıştım
 
Arkadaşlar Merhaba, B Sınıfı için müracaat ettim. D sınıfı içinde müracaat edebiliyor muyuz.
 
Merhabalar EÇBS üzerinden şahıs olarak uygulamaya girmeyi deniyorum ancak hiçbir şekilde giriş sağlayamıyorum. Şu anda giriş yapabilen var mı ?
 
Merhabalar, başvuru da eksiklik ekteki gibi dönüldü. Bu konu da taslak bir yazısı olan var mıdır acaba ? Ekran Alıntısı.PNG
 
Şuan eksiklik güncelleme için sayfayı açtığımda evrakı yükleyemiyorum. Eski evrak siliniyor ama yeni yüklediğim de yüklenmemiş görünüyor. Sistemde bu sorunu yaşayan var mı?
 
Üst