• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Atölye çevresel risk analizi

tunza

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
4 Mart 2011
Merhaba Arkadaşlar,

Çalıştığım ortam, Periyodik bakım,kaynak,elektrik,lastik,marangozhane gibi birimlerin bulunduğu bir atölye...Şirketimiz tüm araçlarının bakımı burada yapılmakta ve benimde bununla ilgili çevresel risk analizini hazırlamam gerekiyor. Elinde benzer bir form bulunan yada önerisi olanlar var mı?

Şimdiden teşekkürler...
 
Merhaba,
Ekteki dosya çevresel risk analizi örneğidir.Değerlendirme yapacağınız parametreleri kendi firmanıza göre uyarlayabilirsiniz.
 

Ekli dosyalar

  • ÇEVRE BOYUT VE ETKİLERİ DEĞERLENDİRME TABLOSU rev03.xls
    55 KB · Görüntüleme: 423
önce girdi çıktı analizi yapman o tabloyu doldurmanda daha faydalı olabilir :)

öncelikle bu tarz birşey hazırlayıp daha sonra excel e aktarabilirsin
 

Ekli dosyalar

  • Çevre Boyutları Belirleme Formu girdi çıktı analizi.doc
    57 KB · Görüntüleme: 306
Olaya çok basit bakıp tüm iş süreçlerinin (yapılan işlemler açısından) çevre unsurlarını nasıl etkilediğini belirleyin hava, su, toprak nasıl etkilenmekte...?
Burada en ufak kaynak işleminde dahi oluşacak kontrolsüz emisyonu bile hesaba katın
Sonrasında tüm kontrolsüz durumlarda (kastım kirlilik oluşması ihtimali) hem tehlike (bu konuda titiz olun tüm tehlikeler için olası etkileşimleri belirleyin) hem de risk açısından oluşan süreçlerin analizini gerçekleştirin...(çevresel etki, tehlike boyutu, oluş ihtimali vb ) konularda puanlama sisteminize sadık kalın
 
@tunza


Atölyeyi gözlemleyerek en iyi şekilde siz hazırlayabilirsiniz bu risk analizini. Bizlerin buradan size söyleyeceği bilgiler yanlış yönlenmeye sebep olabilir. Formu paylaşmışlar arkadaşlar zaten, bence atölyeyi gözlemleyip çalışan kişilere soracağınız sorularla çevre boyutlarını tanımlayabilirsiniz. Aynı zamanda çevre boyutları nı oluşturan faaliyetlerin ne kadar sıklıkla yapıldığını da sorarsanız risk analizinde kullanabilirsiniz. Çevre boyutlarının çevreye vereceği zarar (şiddet)ı siz tahmin edebilirsiniz zaten. bu bilgiler doğrultusunda formu doldurdunuz mu alın işte size risk değerlendirmesi :)

Kolay gelsin..
 
Yorumlarınız için çok teşekkürler:) Atölyeleri tek tek dediğiniz şekilde değerlendirmeye başladım. Her birinin oluışturduğu riskler ayrı ayrı zira...
 
peki arkadaşlar çevresel risk analizini herkes yapmak zorunda mı ya da hangi yönetmelikte geçiyor bu bizim şirkette buna dair bir şey yok.
 
bildiğim kadarıyla bir yönetmelikte geçmiyor,firmaların isteği doğrultusunda genellikle kalite sistemi için yapılan bir uygulama
ama yine de emin değilim bir araştırmak lazım.
 
Örneğin benim çalıştığım firma için, Atık yönetim prosedürü gereğince yapılıyor.Çeşitli denetimlerde isteniyormuş,bende işe henüz başladığım için tam bilmiyorum. Bununla beraber, Aksiyon planı,yıllık kalite hedefleri takip planlama gibi formlarda her sene düzenleniyor
 
Arkadaşlar meraba.Askeri fabrikada yeni işe başladım sayılır..Boya üretimi,metal kaplama,lastik-plastik,döküm,ağır silah ve hafif silah bakım bölümü, hassas işleme ve tesviye atölyeleri var yani tam fabrika. çevresel risk analizi yapmam lazım bana yardımcı olur musunuz ?
 
merhaba,
işletmedeki üretim prosesleri için iş akışı varsa eğer onu kullanarak girdi .çıktı anzlizi ile başlayabilirsiniz. yukarıda iki tane word dosyası yüklemiştim örnek olarak.
girdi çıktı analizinde mesela boya prosesi içinn girdi olarak boya, maske,eldiven,gözlük,tiner vs gibi maddeler girer çıkıştada da boya çamuru,kontamine eldiven,gözlük,maske,boya çamuru gibi şeyler çıkar (ben tahmini bi örnek yazıyorum siz kendi prosesinizze uygun hale getirebilirisiniz) sonra yukarıda yüklediğim excel tablosundaki gibi bölümleri ve atıkları yazıp hangi bölümden çıkıyosa işaretleyeceksiniz mesela boya çamuru tehlikeli atık olduğu için önem derecesi yüksek çıkar 3 riski 1 diyelimm risk derecesi 3 olur yüksek önem düzeyinde çevresel risk çıkar ortaya bu şekilde her bölüm için her proses için ayrı değerlendireceksiniz. hepsini yukarıda yüklediğim tek excel tablosunda gösterebilirsiniz.
 
Üst