• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Autocad

Busra A

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
30 Eylül 2015
Şehir
Aydın
Firma
............
Merhabalar ben yeni mezun bir çevre mühendisiyim AutoCad programını bilmek çevre mühendisinin olmazsa olmazlarından mıdır ? Bilen ve bilmeyenin + ve - yönleri nelerdir ?
 
Olmazsa olmazı değil. Proje mühendisi iseniz kullanıyorsunuz genelde. Ben danışmanlık firmasında ya da laboratuvarda ihtiyaç duyan görmedim hiç.
+'sı, eğer iyi bilirseniz daha çabuk çizersiniz. Başkasına el açmazsınız. Daha profesyonel olur işiniz.
-'si, iş alanınız nispeten daralır. AutoCAD yerine başka bir programla ya da başkasına çizim yaptıracağınız için sıkıntıya düşersiniz.
 
@Büşra A.
Cok güzel faydali videolar var onlari bulup arşivle sürümleri coktur fakat temel olarak ögrenirsen sikinti olmaz senin için hepsi ayni sadece görsellik farki var kaynak yoksa gönderebilirim...
 
@Büşra A. ben mesleğimize sektör olarak arıtma da başladım, Autocad'in sanırım bizim branşta kullanıldığı tek sektör.
Tesis tasarımı, projelendirmesi vs. aşamasında evet bilmemiz gerekiyor ama işveren bunun için TEKNİK RESSAM bulunduruyor daha çok.
Tabiki bizim de ufak tefek çizimlerimiz, revizyonlarımız oluyor ama bizim için daha çok mevcut çizimi okuyabilmek önemli. O nedenle eğer yeni mezunsanız iş arama süresince boş vaktinizi kursa giderek değerlendirebilirsiniz. Ama şunu da söyleyim kimse size belge sormayacak o düşünce ile gitmeyin, gerçekten öğrenme düşüncesi ile katılım gösterin.
 
Öncelikle bilgiden zarar gelmez. Klasik bir söz "knowledge is power". Alakasız bir alan da olsa siz mühendis oldunuz ve projeler olacak hayatınızda. Gerek projenin sadece önizlemesi, gerek düzeltilmesi için yahut aklınızdaki ufak tefek düşüncelerin çizime dökülmesi adına bilmek pozitif anlamda size yetkinlik katacaktır. Bir proje çizecek kadar biliyorsanız da eminim ki farklı sektörlerde çalışsanız bile iş veren açısından da oldukta olumlu bir yorum yapılmasına sebebiyet verecektir. İster evinizde kendiniz öğrenin, ister kursa gidin. Bu tamamen sizin öğrenme yeteneğiniz ve maddi imkanlarınız doğrultusunda ilerleyecek bir süreç. Ayrıca öğrendikten sonra asla ben bunu öğrendim, şimdi hiç çizmesem 5 ay sonra yine çizebilirim diye bir durum yok. Öğrendikten sonra muhafaza etmeniz de oldukça önemli. Başarılar dilerim.
 
@Büşra A. tasarım dersleri seçmelimiydi?? çok enteresan yani o dersler çevre mühendisliğinin ruhunu anlatan derslerdir içinde makine, inşaat, biyoloji ve kimyayı bir arada görürsünüz. sadece inşaatı kullanarak nasıl kimyasal sarfiyat azaltılabileceğini falan görürsünüz

ha ben danışmanlık firmasında çalışacağım derseniz öğrenmenize gerek yok ancak ben proses dizayn alanında ilerlemek istiyorum derseniz kesinlikle bi şekilde öğrenmenizi tavsiye ederim çünkü autocad tabanlı bircok başka programlar da karşınıza çıkacaktır.
 
Merhaba Autocad için özel bi kurs buldum birebir fiyat 1600 tl , aynı zamanda halk egitimdede açıldı sizce hangisini tercih etmeliyim ? Evet özel olan daha verimli ancak fiyat uçuk değer mi o parayı vermeye ya da halk egitimin dersi yeterli olur mu?
 
@gokce333 bence hiç değmez , ben autocadi videolar izleyerek öğrendim, 3D çizim yapabilir hale bile geldim.
internet ortamında dolu eğitim videoları var ,sonra faceden autocad sayfası gruplarını takip et , halk eğitim ücretsiz oradada pekiştirme yaparsın.
 
Üst