• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Arkadaşlar merhaba,
sıklıkla karşılaştığım bir sorun var. Kimyasal bir karışımdır. içerisinde 1 den fazla kimyasal var. Bunun bildirimini yaparken her bir kimyasal için ayrı ayrı cas numarasını mı giriyorsunuz ? karışım olarak cas numarası çoğu msds de verilmiyor. Eğer tek tek kimyasalları giriyorsanız kullanım miktarını neye göre yazıyorsunuz ?
Şimdiden teşekkürler
 
Merhabalar ,

Yukarıdaki mesajlarda da belirtildiği gibi çoğunluk olarak (bende dahil) karışımıniçindeki maddeleri değil direkt karışımın kendisini kullanıyoruz.
Yani sistem üzerinden manuel giriş yaparak bildirimini yapıyoruz.

Sizde diğer karışım ekle kısmından ilerleyip yapabilirsiniz. Karışımın miktarını ve zararlılık ibaresini baz alarak bildirebilirsiniz.
 
Bekra bildirimi depolanan ürün madde olabilir ya da karışım olabilir.
Madde ise madde miktarını (cas no ile)
Karışım ise karışımın miktarını (karışımların cas no yoktur.) dikkate almalısınız.Karışımın içindeki maddelerin önemi yoktur. Karışımın özelliklerini dikkate almalısınız.
 
Kapsam dışı tesisin bildirim zorunluluğu bulunmamakta. Daha önce bildirim yapılmış ise kapsam dışı olunması durumunda bildirim yapılmalı ancak ilk defa bildirim yapacak firmaların yapma zorunluluğu yok.
 
Serap hanım merhaba, kullanmış olduğumuz kimyasallarda değişiklik olursa ve büyük endüstriyel kazaların önlenmesi ve etkilerinin azaltılması hakkında yönetmelik kapsamında bu kimyasal madde tanımlı ise BEKRA beyanınızı güncellemeniz gerekmektedir. Güncelleme için belirli bir sınır yoktur.
 
Merhabalar;
2019 yılında üretime başlamış bir tekstil fabrikasıyız. Daha önce hiç Bekra bildirimi yapmadım. EÇBS'de de Bekra bölümü açık değil. Bildirim yapma yükümlülüğüm nedir, nasıl bir yol izlemeliyim? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.
 
Merhaba,

Normal şartlarda Kapsam Dışı firmaların bildirim yapma zorunluluğu bulunmuyor. Ancak birçok İl Çevre Müdürlüğü, kapsam dışı dahi olsanız beyan talep ediyorlar. Yapacağınız işleri @eyuludag hocam yazmış:
1- İşletmede kullanılan (arıtma tesisi dahil) tüm "tehlikeli" kimyasalların MSDS'lerinin Türkçe halini alın.
2- Bir anda maksimum ne kadar depolandığını öğrenin.
3- EÇBS - BEKRA Bildirimi sayfasından firmanıza girerek "Yeni Bildirim" kısmından bildirim yapın.
4- Bildirim sonunda toplama kuralı uygulayın. Bu toplama kuralına göre de kapsam belirleyin.

Kimyasal yönetmelikleri hakimiyet olarak en kötü olduğum konular, fazla karmaşık geliyor. Yine de takıldığınız bir nokta olursa forumda aramayı veya buraya yazmayı unutmayın.
 
@Olgaç Sürmelihindi Üstat şu konuya bir video çek ya, toplama kuralıymış, kapsamıymış, max. depolama miktarı ne demek, sisteme girerken neyi nasıl yapıyoruz hayrına bi anlat :)
[automerge]1573824505[/automerge]
@Cemre Aysalar Bekraya bulaşma sistemide açma :D başına dert alırsın. Heleki onun bir yönetmeliği var varya aboooowww :D
 
@Oğuzhan Keskin @camby akşam tehlikesiz atık toplama ayırma belgesi nasıl alınır ile ilgili videoyu yükleyeceğim. Bekra bildirimlerini hafta içi yapayım. Bu arada sitenin patronu benim hesaba para geçiyor. Videoları beleşe yapmıyorum. Hatta parayı önce yatırıyor sonra videoyu atıyorum ?? ağaya beleş yok
 
Üst