• Sayın Üyeler,

    Site görünümünün gündüz açık renk tema, gece koyu renk tema olacak şekilde otomatik değişmesini sağlayan bir düzenleme yapılmıştır. Görünümün otomatik değişmesini istemiyorsanız, bu ayarı hesap tercihlerinizden kolaylıkla değiştirebilirsiniz. Açık/Koyu temalar arasında ki geçişin otomatik olmasını istemeyen üyelerimiz üst menüde yer alan simgeler yardımıyla da kolayca geçiş yapabilirler.

    Site renklerinin günün saatine göre ayarlanmasının göz sağlığına faydaları olduğu için böyle bir düzenleme yapılmıştır. Fakat her üye görünüm rengini tercihine göre kullanmaya devam edebilecektir.

Bekra bildirimleri

emelkarakulak

Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
5 Ocak 2016
Şehir
Hatay
Firma
GÜLER MÜŞ.MÜH.TİC.LTD.ŞTİ.
18.07.2018 tarihine kadar bekra güncellemeleri yapılması gerektiği yazıyor yapan kimse var mı arkadaşlar yardımcı olacak ola var mı??
 
Böyle bir tablomuz yok ama istenen çok da veri yok aslında ?
1- Tüm kimyasalların Türkçe MSDS'leri (siz tehlikeli olanları gireceksiniz)
2- Kimyasalların maksimum depolama miktarı (Örneğin; 100 kg kaldığında 1 ton sipariş ediliyorsa siz bildirimi 1.1 ton olarak yapacaksınız).

Beyan sisteminde firmadan alınacak başka bir veri ihtiyacı yok. Alt ya da üst seviyeli kuruluş çıkarsa, hazırlanacak dosyalar var. Ama önce beyanı gerçekleştirip, kapsamı belirlemelisiniz.
 
H304 Bekra kapsamına girmiyor. Aşağıdaki fotoğrafta gördüğünüz kodları içeren kimyasalları girmelisinizScreenHunter_01 Jun. 18 15.32.jpg
 
arkadaşlar firmadan aldığım Msds listesini atmışlar. asetik asit var mesela yanında p5a p5b p5c yazıyor. Ama sistem bir tanesini seçmeme izin veriyor. Firma kaynama noktasını falan bilmiyor bu durumda hangini gireceğim? Birde başka bir kimyasalda H1 H2 var aynı anda. bu durumda da tek birini seçebiliyorum hangisini seçeyim.
 
Gizlenen içeriği görüntülemek için Giriş Yap yada Kayıt Ol .
sasagapooHer zaman en zararlı görüneni seçiyorsun diye biliyorum. Yani asetik asitte p5a seçmelisin asetik asitte 16. bölümde parlama noktası yazıyor bende 60 altında olduğu için de zaten direk bu bölüme giriyor.
H1 ve H2 olunca da H1 seçeceksin aynı mantıkla. ben böyle yapıyorum yani...
 
Önceki cevapları görüntüle…
Merhabalar,

Distribütör firmalar için bekra bildirimi yapılıyor mu? Üretim mevcut değil, sadece depo mevcut.
 
merhabalar bekra bildirimlerinin bir periyodu var mı acaba?
 
@Erkan Yılmaz 2018 de laboratuvarda kullanılan kimyasallardan dolayı bekra bildirimi yapılmış bir firmam var. Fakat artık lab kullanmayıp dışarıdan hizmet alıyor. beyan edilmiş bekrayı nasıl düzeltebilirim. bekra sistemine girilen kimyasalları silsem boş bekra yapanbilir miyim. Denetimde bekra bildirimini istiyorlar yardımcı olur musunuz ?
 
merhaba arkadaşlar, tesiste yakıt tankı vardır. il çevre bekra bildirimi yapmamı istedi. Tankın toplam kapasitesini mi girip beyan vereceğim nasıl oluyor? sisteme baktım ama pek anlamadım. Toplama kuralı denmiş. sadece motorin var tesiste. yardımcı olabilir misiniz?
 
Üst